Antalya'nın Lara Bölgesi'nde her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü Düden Park'ta, geçen 11 Eylül'de 1 kedi yakılarak telef edilirken, aynı yerde bir hafta sonra ise 1 kedi tecavüz edilerek öldürüldü. Hayvanseverlerin tepkisini çeken bu olayın hemen ardından aynı parkta bu kez 29 Ekim'de 3 kedinin daha cesedi bulundu. Her gün hayvanseverlerin mama getirdiği ve zaman geçirdiği kedi evinde, 1 kedi yakılmış, 1'i suda boğulmuş, 1'i de bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. 

BU KEZ GÖZLERİNİ OYDULAR

Ardı ardına yaşanan kedi katliamlarının ardından hayvanseverlerin girişimiyle parktaki kedi evi başka bir yere taşındı. Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık ise kedi ölümlerinin ardından savcılığa inceleme başlatılması için dilekçe verirken, bir de imza kampanyası başlattı. Dijital ortamda kamyanya 3 bin 500 imzaya ulaştı. 

Hayvanseverler dün 2 kedinin daha katledilmesiyle bir şok daha yaşadı. 2 kedinin yine işkence edilerek öldürüldüğü belirlendi. Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık kedilerden birinin gözlerinin yuvalarından çıkarıldığını, diğerinin ise kafasının ezildiğini ve boğazının kesilerek öldürüldüğünü söyledi. 

'İNSAN ÖLDÜRMEKTEN FARKSIZ'

Kedi katliamlarına kime ne mesaj verildiğini anlamadıklarını, bu vahşetin ne zaman son bulacağını bilmediklerini ve yaşananları tedirginlikle takip ettiklerini ifade eden Yanık, “İmza kampanyası da düzenledik, savcılığa dilekçe de verdim. Bunu yapanları bir türlü tespit edemedik. İnsanların öldürülmesiyle hayvanların öldürülmesi arasında hiçbir fark yok. O bölgede bir vahşet yaşanıyor ve buna sessiz kalınıyor. Bunların öncesi de var" dedi.