Suriye topraklarındaki silahlı askerler, Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ne bağlı Güveççi Köyü'nden çıplak gözle görülebiliyor. Sınır boyunca gözetleme yapan Suriyeli keskin nişancılar, silahlı grupların Türkiye sınırındaki hareketliliklerine izin vermiyor.

Muhaliflerin elindeki 4 Suriye askeri de Türkiye sınırında geçişleri önlemek amacıyla görev yaptıklarını söylemişlerdi.

Nitekim uzunca bir süredir batı basını Suriyeli muhaliflerin Türkiye'den sızdığını ve güney bölgelerinin isyancılar için bir üsse dönüştüğüne dair haberlere yer veriyor. Bu iddialar Türkiye tarafından daha önce yalanlanmıştı ancak son iddialara yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı.

Gelişler de dönüşler de sürüyor

Bir önceki gün aralarında askerlerinde bulunduğu 207 Suriyeli daha Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nden sınırı geçerek Türkiye'ye sığındı. İlçeye bağlı Bükülmez Köyü'ne gelen 1 albay, 1 yarbay, 1 yüzbaşı ile 2 teğmen ve aileleri toplam 16 kişi ile Kuşaklı ve Kavalcık köylerinden 191 kişi, Türkiye'ye giriş yaptı. Suriyeliler, Kilis ve Şanlıurfa'daki kamplara götürüldü.

Ayrıca, bir önceki gün Türkiye sınırına getirilen 16 Suriyeli yaralı, Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavileri süren yaralıların durumlarının ağır olduğu belirtildi.

Türkiye'deki konteynır kentlerde kalan 480 Suriyeli de ülkelerine dönmeyi tercih etti. Çatışmaların devam ettiği Suriye'ye dönmek istediklerini belirten sığınmacılar, Türk askerlerinin eşliğinde Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Bükülmez Köyü'nden sınırı geçerek, ülkelerine giriş yaptı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeliler, kendilerini bekleyen araçlara binip ayrıldı.