Irak sınırına sıfır noktada bulunan Uludere İlçesi Gülyazı Köyü Keltepe Üs Bölgesi'nin yol yapım işinde çalışan işçilere bu sabah saatlerinde bir grup PKK'lı terörist tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Askeri birlik ve üs bölgesi arasındaki yolu yapan işçilere çalıştıkları sırada yapılan saldırıda, 2 işçi öldü, 4 işçi yaralandı. Saldırıda yaralanan 4 işçi Şırnak Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. İşçilere saldıran teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.


VALİLİK AÇIKLAMASI


Şırnak Valiliği, Uludere İlçesi, Gülyazi Köyü Keltepe Üs bölgesinin yol yapımında çalışan işçilere PKK terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Uludere ilçesinde yol yapım çalışmasında görevli işçileri taşıyan araca bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırıda 2 işçimiz hayatını kaybetmiş, 5 işçimiz yaralanmıştır. Olay sonrası muhtemel terörist hedefleri ve kaçış istikametleri topçu ve havan atışları ile ateş altına alınmıştır" denildi