Trafik polislerinin eşlik ettiği Suudi prensin konvoyundaki özel bir şirkete ait minibüsler Milas-Bodrum Havayolu ile Bodrum arasındaki 30 kilometrelik yolda çok yavaş seyredince, arkalarında çok sayıda araç birikti. Suudi prensin konvoyunun, otobüs ve minibüslerin girmesinin yasak olduğu belediye meydanına girip durmasıyla Cevat Şakir ve Neyzen Tevfik caddelerinde trafik sıkıştı.


Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın yeğeni 57 yaşındaki işadamı ve Kingdom Holding Yönetim Kurulu Başkanı Prens El Velid Bin Tallal Bin Abdülaziz El Suud, eşi Prenses Amira, kızları ve 30 kişilik kafileyle dün saat 22.15'te 'Kingdom' adlı, kraliyet ailesine ait özel jumbo jetle Milas- Bodrum Havalimanı'na geldi. Konsolosluk görevlilerinin karşıladığı Suudi prens ve ailesi otobüse binerken, uçaktan 50'nin üzerinde bavul indirildi.


Beyaz takım elbise içine kareli bir gömlek giyen, elinde inci tespih bulunan Suudi prens, şık ve modern giyimli eşi prenses Amira, kızları ve yakınlarıyla, korumalar eşliğinde düncaya ünlü Barlar Sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi, Kale Caddesi, İskele Meydanı, Milta Marina Çarşısı'nı gezdi. Ardından Milta Marina Yacht Club'a giden Suudi prens ve beraberindekiler caz ve pop şarkıları söyleyen Zeynep Casalini'yi dinledi.

Suudi prens ve beraberindekiler daha sonra otobüse binerek Yalı Beldesi'ndeki Barbaros Koyu'nda demirli bulunan 'Kingdom 5 KR' isimli süper lüks yata gitti. Prens El Velid Bin Tallal Bin Abdülaziz El Suud ve ailesinin gece yarısı, yatla Gökova'ya açıldığı, Fethiye ile Yunan adalarında iki haftalık tatil yapacakları öğrenildi.