TBMM'de inanılmaz bir olay oldu. TBMM Genel Sekreterliği tasarruf amacıyla kullanılmış kağıtlardan not defteri oluşturdu. Bastırılan not defteri Meclis'te birçok kişiye dağıtıldı. İşin ilginç yanı ise, not defterinde adı yolsuzluklarla anılan 4 eski bakanın tapelerinin ve soruşturma raporunun not defterinde yer alması.

TBMM'de 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk iddialarını araştırmak üzere kurulan soruşturma komisyonunun raporu, Genel Kurul'daki oylamanın ardından yeniden gündeme geldi.

Sebep ise 17-25 Aralık sürecine ait tapelerin ve 4 eski bakanla ilgili komisyon raporunun yer aldığı kağıtların tasarruf amacıyla yeniden kullanılması.

Habertürk'ün haberine göre; Meclis, tasarruf için bir tarafı kullanılmış kâğıtlardan oluşan küçük not defterleri bastırdı.

AMAÇ TASARRUF

TBMM Genel Sekreterliği tarafından bastırılan ve üzerlerinde ‘Çevre Dostu’ yazılı küçük not defterleri, iktidar ve muhalefet kulisi başta olmak üzere Meclis’te birçok yere dağıtıldı. Defterlerde, tasarrufun önemine ilişkin uyarı yazılarına yer verilirken, “geri dönüşümün teşvik edilmesi, kâğıtların geri dönüşüm kutularına atılması, gereksiz yanan lambaların söndürülmesi, diş fırçalarken, banyo yaparken suyun boşa akıtılmaması, enerji tasarruflu ürünler kullanılması ve elektrikli cihazların fişlerinin çekilerek kapatılması” gibi öneriler de sıralandı.

GİZLİ RAPORLAR NOT DEFTERİNDE

Ancak bu önerilerin yanı sıra not defterlerinde; eski bakanlar Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar, Egemen Bağış ve Muammer Güler’le ilgili soruşturma komisyonu tarafından hazırlanan raporun da yer aldığı görüldü.

Raporda Erdoğan Bayraktar ve Zafer Çağlayan’ın telefon görüşmelerine ilişkin tapelerin de olduğu öğrenildi.

Tapelerin, ses kayıtlarıyla uyumluğu olduğuna dair rapor da not defterlerinde yer aldı.