Dün saat 21.50'de Tarsus'a giden Şahin Bozdemir yönetimindeki 01 DAU 07 plakalı otomobil, iddiaya göre Tarsus- Adana- Gaziantep Otoyolu'nun Kavşaklar mevkiinde kontrolden çıkarak, Mehmet Belen (56) yönetimindeki 33 NU 116 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle direksiyon kontrolünü yitiren Belen de önünde giden Sinan Kaşar'ın yönetimindeki 42 SE 906 plakalı otomobile çarparak durabildi.

Kazada hurdaya dönen ortada kalan otomobilin sürücüsü Mehmet Belen, eşi Nihayet Belen (48), kızı Hülya Şencan (29), damadı Gökhan Şencan (35), gelini Meliha Belen ve torunu Elif Elizer Belen (1) ile diğer sürücüler Şahin Bozdemir, Sinan Kaşar ve araçlardaki kimlikleri belirlenemeyen 4 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, jandarma ve kurtarma ekibi sevk edildi. 12 yaralı ambulanslarla Tarsus ve Mersin'deki hastanelere götürüldü.

Yaralılardan Mehmet Belen, eşi Nihayet Belen, kızı Hülya Şencan, gelini Meliha Belen ve torunu Elif Elizer Belen, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak yaşamlarını yitirdi. Tedavileri devam eden diğer 7 yaralının ise sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.