Geçtiğimiz günlerde otobüste Abdullah Çakıroğlu isimli bir şahıs, 23 yaşındaki hemşire Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atmıştı. Olay Türkiye'de büyük gündem yaratmış ve tepkilere neden olmuştu.

Geçtiğimiz günlerde olayla ilgili ilk dava görüldü. Güvenlik görevlisi olduğu öğrenilen Çakıroğlu, tutuklu olarak girdiği ilk duruşmadan özgür olarak çıktı.

Karar sonrası isyan eden Ayşegül Terzi, evden çıkamadığını çıksa da yanında babasıyla çıktığını belirtti. Kendisini hapise atılmış gibi hissettiğini belirten genç hemşire, onun ise sokakta olduğunu söyledi.

Çakıroğlu'nun akli dengesinin bozuk olduğuna inanmadığını belirten Terzi, bozuk olması durumunda yerinin hastane olduğunu ancak bozuk değilse de hapishane olduğunu vurguladı.

'Tüm kadınlara sesleniyorum çok korkun' diyen Terzi, "Çok korkun! Çünkü bir otobüs dolusu insanın önünde beni öldürmeye kalkan saldırgan aramızda. O tekmeyi siz de yiyebilirsiniz." şeklinde konuştu.

O tekmeyi öldürmek için attığını söyleyen Terzi, daha sonra da Çakıroğlu'nun 'Neden ölmedi bu be!' şeklinde konuştuğunu anlattı.

Önceleri kendisini güçlü bir kız olarak hissettiğini belirten Terzi, artık ise güçsüz ve silik olarak hissettiğini ifade etti.

Başbakan'ın olayla ilgili yaptığı 'mırıldansaydı' açıklamasını da değerlendiren Terzi, "Mırıldanarak bana ne demesi gerekiyordu? Mırıldanmak da şiddettir." dedi.

Bugüne kadar kadınların sustuğunu ve onlara cesaret verdiğini belirten Terzi, insanların artık konuşması gerektiğini yoksa bu ülkenin kadınlar için cehennem olacağını vurguladı. (Posta)