TEOG sınavı sonrası liselere yerleştirmeleri yapılan öğrenciler, nakil döneminin açılmasıyla birlikte istedikleri veya evlerine yakın okullara yerleşmek için dilekçelerini verdiler. Üçüncü nakil dönemi başlamasına rağmen ikinci nakil dönemi sonuçları açıklanmazken, öğrenciler belirsizliğin giderilmesini istiyor.

Adana’da yaşayan Mehmet Akyol, kızının istediği okula gitmesi için üç dilekçe verdiğini ama hala bir sonuç alamadığını söyledi. Dilekçeleri karşılığında hiçbir işlemin yapılmadığını belirten Akyol, “Kızım TEOG’da yüzde 39’luk dilime girmişti ancak yüzde 65’lik dilimde bulunan bir okula yerleştirildi. Ben de istediğim okula yerleşmesi için üç defa dilekçe verdim ama yaprak kımıldamadı. Hiçbir işlem yapılmadı. Yeni bir dilekçe verin diyorlar. E-okul’a baktığımda ise ‘onay bekleniyor’ diye bir yazı var.” dedi. Durumla ilgili olarak Orta Öğretim Genel Müdürlüğü’nden bir daire başkanı ile telefonda görüştüğünü anlatan Akyol, “Bana bekleyin denildi. Ne zamana kadar bekleyeceğiz, pazartesi günü okullar açılıyor. Şimdi herkes yol alacak, nakil isteyenler 2 ay sonra bu okula geldiğinde nasıl adapte olacak, haliyle başarısız olacaklar.” diye konuştu.

TEOG sonrası Abdulkadir Paksoy Anadolu Lisesi’ne yerleşen Raziye Nazlıcan Aksoy ise istemediği bir okul geldiğini, değiştirmek için nakil dilekçesi verdiklerini vurguladı. Babasının tanıdığı olduğu ve sıkıntı yaşamaması için Ahmet Kurttepe Anadolu Lisesi’ni istediğini ifade eden Aksoy, “Orayı en başa alarak düşük tercihler yaptım ama sekizinci tercihim geldi. Dün dilekçe vermek için annemle gittik. Otobüs çok sıkıntı oldu, 20-30 dakika kadar yürüdük, sonra tekrar binmek için de sıkıntı oldu, ana caddeden geçtik. Bir an önce okulum belirlensin.” dedi.

TEOG sonrası yüzde 27’lik dilime girdiğini anlatan Dilara Şahin de şunları ifade etti: “Hasan Adalı Anadolu Lisesi’ni istiyordum ama yüzde 56’lık dilim içerisinde bulunan Çukurova Anadolu Lisesi’ne yerleştirildim. Benim dilimim ile okul arasında büyük fark var. Okula gitmek için dolmuşa biniyorum, indikten sonra da yürümek zorunda kalıyorum. 12. tercihim olan okula yerleştirildim, istemiyordum. Bir an önce evime yakın olan okula nakil yapılmak istiyorum.”