Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Basel uçağı için bomba ihbarı yapıldı. Bunun üzerine Atatürk Havalimanı'ndan havalanan uçak geri dönmek durumunda kaldı. Güvenli bölgeye çekilen uçak ve yolcular teker teker arandı. Arama sonrası ihbarın asılsız çıktığı anlaşıldı. Uçakta bulunan MHP'li vekil Lütfü Türkkan, son dönemde bu tip ihbarların attığını öğrendiğini söyledi. Türkkan, "Umarım ve dilerim ki, bu ihbarlar bir gün gerçek çıkmaz.” dedi.

THY’nin İstanbul-Basel seferini yapacak uçağı 151 yolcusuyla Atatürk Havalimanı’ndan saat 09.10’da havalanandı. Bir süre sonra uçağın tuvaletinde ‘bomba var’ notu görüldü. Durumun kabin ekipleri tarafından pilota bildirilmesi üzerine kaptan pilot, Atatürk Havalimanı hava trafik kontrol kulesi görevlileriyle irtibata geçti. Atatürk Havalimanı yetkilileri, uçak için güvenlik önlemi aldı. Uçak saat 12.15’te havalimanına sorunsuz şekilde iniş yaptı. Ardından uçak güvenli bölgeye çekildi. Yolcular uçaktan indirilmesinin ardından otobüslerle terminale alındı. Polisler eşliğinde güvenlik aramasından geçirilen yolcular, bekleme salonuna alındı. Yolcuların eşyaları tek tek X-Ray cihazından geçirildi. Uçakta bebekler, anneleri aranırken güvenlik görevlilerinin kucağında bekledi. Aramanın ardından yolcular, bir başka uçakla gönderilecek.

UÇAKTAKİ MİLLETVİKİLİ TÜRKKAN: UÇAĞA BOMBA YERLEŞTİRİLDİĞİNİ YAZMIŞLAR

Bomba ihbarı yapılan uçakta bulunan yolculardan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Twitter hesabından açıklama yaptı. Türkkan, “Basel'e gitmek üzere Atatürk Havalimanı'ndan bindiğimiz THY uçağı, bomba ihbarı üzerine kalktıktan bir saat sonra geri dönmek zorunda kaldı. Kabin memuru arkadaşların arka taraftaki tuvalette buldukları bir dosya büyüklüğünde kağıtta uçağa bomba yerleştirdiğini yazmışlar. En son Sao Paulo uçağında da böyle bir ihbarın yapıldığını ifade eden yetkililer, son dönemde bu tip ihbarların arttığını ifade ettiler. Umarım ve dilerim ki, bu ihbarlar bir gün gerçek çıkmaz.” dedi.

Öte yandan uçakta yapılan bomba aramasında ihbarın asılsız çıktığı belirtildi.