Olay İstanbul Arnavutköy'de meydana geldi. Alınan bilgiye göre Erzurum'da yaşayan Sinem Ç., istemidiği biriyle evlendirilmek istendi. 18 yaşındaki Sinem Ç., durumu iki yıldır sevgili olduğu Ahmet B.'ye anlattı. Gençler kaçma kararı aldı.

İstanbul'a kaçan Sinem Ç.'yi erkek arkadaşı Ahmet B., ablasının evine yerleştirdi. Sinem Ç.'nin ailesi ise kaçan kızları için ölüm kararı aldı.

Erzurum'da yola çıkan Sinem Ç.'nin iki ağabeyi önce İzmir'e gelip burada araç kiraladı. Sonra ağabeyler İsmet Ç. ve Vedat Ç., İstanbul'a giderek kısa sürede kız kardeşinin izini buldu. İki ağabey kardeşlerini konuşmak için dışarıya çağırdı.



Dışarıya çıkan genç kız, ağabey Vedat Ç. tarafından tek kurşunlar vuruldu. Olay sonrası iki ağabey kaçarken, genç kız hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Ağabeyler bununla da kalmadı ve genç kızın birlikte kaçtığı sevgilisi Ahmet B.'yi de arayarak tehdit etti.

Olayın ardından harekete geçen polis ekipleri kısa sürede ağabeylerden Vedat Ç.'yi ve onlara yardım eden enişteleri Bayram Ç.'yi yakaladı. Diğer ağabey İsmet Ç. ise aranıyor.


Namus için yapmışlar


İfadesi alınan ağabey polislere, törelerinin bunu gerektirdiğini ve namuslarını temizlemek için kardeşlerini öldürdüklerini söyledi. (Habertürk)