Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Aktütün Hudut Tabur Komutanlığı unsurlarına üç ayrı bölgeden eş zamanlı olarak PKK'lı teröristler tarafından sızma girişiminde bulunulduğunu ve 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde bulunan 'Yurt İçi Önemli Olaylar' bölümünde yapılan açıklamada, "Hakkâri / Şemdinli, Aktütün Hudut Tabur Komutanlığı unsurlarına, üç ayrı bölgeden eş zamanlı olarak Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce yapılan sızma girişimi, ateş destek vasıtaları ve birliklerimiz tarafından önlenmiş, saldırı sonucunda 10 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, terörist dinlemelerinde kayıplarının daha fazla olduğu yönünde ifadeler tespit edilmiştir" denildi. Açıklamada, Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde de terör örgütü mensubu 2 terörist yakalandı.

Genelkurmay tarafından yapılan açıklamada yer alan bilgiler şöyle:

* Güvenlik Güçlerince, Diyarbakır-Silvan karayolunda bulunan bir adet El Yapımı Patlayıcı imha edilmiştir.

* Kilis’te, Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı yollardan geçiş yapmaya çalışan ve DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 11 şahıs yakalanmıştır.

* Kars / Kağızman, Dibekkaya’da bulunan sözde Bölücü Terör Örgütü mezarlığına yönelik olarak yapılan operasyonda, bir bina kullanılamaz hale getirilmiştir.

* Kuzey Irak’taki barınma alanlarından kaçan Bölücü Terör Örgütü mensubu üç terörist Habur sınır kapısında güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

* Şırnak / Silopi’de Bölücü Terör Örgütü mensubu iki terörist yakalanmıştır.

* Hakkari’de Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, beş adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 251 Kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı, bir adet Bixi mühimmatı, iki adet el bombası ve çok sayıda örgütsel dokümanla birlikte güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

* Hakkâri’de devam eden operasyonda; Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist, üç adet dolu şarjör ve bir adet el bombası ile birlikte ölü olarak, bölgede yapılan arazi aramasında; bir adet Zagros silahı, ile bu silaha ait 39 adet mühimmatı, bir adet Bixi makineli tüfek ile bu silaha ait 122 adet mühimmat, bir adet roket sevk fişeği, bir adet büyük boy Yaesu telsizi, iki adet büyük tüp, 69 adet Kaleşnikof mühimmatı ve muhtelif miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

* Çukurca-Güzeldere bölgesinde bulunan bir adet El Yapımı Patlayıcı imha edilmiştir.

* Batman / Sason’da yapılan arazi aramasında; yedi adet sığınakta mutelif miktarda yiyecek ve yaşam malzemeleri (üç adet kitap, bir adet piknik tüpü, iki adet çelik marka akü, yedi adet ampul, dört adet pil, bir adet mavi varil içerisinde uzaktan kumandalı düzenek, bir adet güç kaynağı, bir adet güneş paneli, üç adet motosiklet aküsü, beş litre benzin,) ele geçirilmiştir.

* Şırnak’ta yapılan operasyonda; bir adet Doçka uçaksavar makineli tüfeği, iki adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet Kannas piyade tüfeği, bir adet RPG-7 roketatar, bir adet 60 mm havan, dört adet el bombası, muhtelif miktarda mühimmat (200 adet Bixi, 37 adet AK-47 Kaleşnikof, dört adet Roket, 90 adet Doçka mermisi, bir adet 60 mm havan mühimmatı) ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

* Hakkari / Yüksekova’da yapılan arazi aramasında; üç adet sığınakta muhtelif miktarda yiyecek ve yaşam malzemeleri (dört adet örgütsel kitap, dört adet sırt çantası, bir adet radyo, 69 adet Kalaşnikof piyade tüfeği mühimmatı, on adet dağ tipi kaya delme aleti, 25 adet biksi mayonu, 122 adet biksi mühimmatı, 39 adet zagros mühimmatı, on adet hilti ucu, bir adet hilti taşıma çantası, bir adet araç aküsü, iki adet küçük akü, 30 adet pil, koli bandı, poşu ve altı adet battaniye, bir adet büyük boy Yaesu telsiz, iki adet büyük tüp) ele geçirilmiştir."