Suriye'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütleri DEAŞ'ın 74, PKK/PYD'nin ise 1 merkezi karadan ve havadan vurularak imha edildi. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), 207 mahalde kontrolü sağlarken, DEAŞ'lı 3 terörist sağ yakalandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 85 gündür sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda 207 mahalde denetim ÖSO'ya geçti, 1720 kilometrekarelik alan terör örgütü DEAŞ'tan temizlendi. Çatışmalarda ÖSO'nun 1 askeri yaşamını yitirdi, 14'ü de yaralandı. Terör örgütleri DEAŞ 74, PKK/PYD'nin ise 1 merkezinin karadan ve havadan ateş altına alınarak imha edildiği harekatta, DEAŞ mensubu 3 terörist sağ olarak yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından harekatın son durumuna ilişkin yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 1 muhalif şehit olmuş, 14 muhalif yaralanmış, El Bab kuzeyinde 3 DAEŞ mensubu sağ olarak ele geçirilmiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 207 meskun mahalde yaklaşık 1720 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 74 DEAŞ ve 1 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ ve PYD/PKK mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 8 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve 1556 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."