Tunceli'nin Nazimiye İlçesi'nde PKK'lılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne saldırıda bulundu. Dün saat 18.00 civarında meydana gelen saldırıda, teröristler roketatar ve otomatik silahlar ile saldırdı. Polisin de karşılık vermesi ile çatışma çaktı. Çatışmada 2 PKK'lı öldürülürken, 3 polis de yaralandı. Yaralı polislerden 27 yaşındaki özel harekat polisi Ali Rıza Güneş, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Diğer iki polisin ise durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Acı haber ise Güneş'in Nevşehir'deki ailesine iletildi. Güneş'in bir yıllık evli olduğu ve eşinin de 5 aylık hamile olduğu bildirildi.

Tunceli'nin Nazimiye İlçesi'ne sızan bir grup PKK'lı dün saat 18.00 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Polislerin de anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

Nazimiye İlçesi'nin giriş ve çıkışlara kapatılırken, ilçeye takviye güvenlik güçleri sevk edildi. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan ilçeye Kobra helikopterler de gönderildi.

Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'ne sızan ve Emniyet Müdürlüğü'ne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenleyen PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 PKK'lı ölü ele geçirilirken, 3 polis de yaralandı.

Tunceli'nin Nazimiye İlçesi'ne iki koldan sızan PKK'lıların İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Kaymakamlık lojmanlarına eş zamanlı olarak roketatar ve uzun namlululu silahlarla düzenlediği saldırıda kaymakam koruması polis şehit oldu. Bir süre PKK'lılarla tek başına çatışan polis memuru, ağır yaralandı. Helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Özel Harekat polis memuru burada yapılan müdahaleye rağmen şehit oldu. Yaralı diğer 2 polisin ise durumlarının iyi olduğu belirtildi.

PKK'lıların roketatarla saldırdığı Emniyet Müdürlüğü'nün üst katında bulunan lojmanda çıkan yangın ise itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. 2 PKK'lının öldürüldüğü çatışmanın ardından diğer PKK'lıların kaçtığı ve kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyonların sürdüğü belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Tunceli Valiliği, Nazımiye İlçesi'nde PKK'lıların düzenlediği ve özel harekat polis memuru Ali Rıza Güneş'in şehit olduğu saldırıda 2 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

"28 Ağustos 2015 günü bir grup BTÖ mensubu tarafından Nazımiye İlçe Emniyet Amirliği ve Kaymakamlık lojmanına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuş, güvenlik güçlerimizce anında karşılık verilen saldırıda 2 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Saldırı esnasında ağır yaralanan 1 polis memuru kaldırıldığı Elazığ Askeri Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olmuştur. Saldırı sonrası bölgede heniş çaplı operasyon başlatılmıştır."

BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Tunceli’nin Nazımiye İlçesi’nde PKK'lıların Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlediği silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Ali Rıza Güneş’in ölüm haberi, Nevşehir’in Gülşehir İlçesi Yeşilöz Köyü’nde oturan baba ocağına ateş düşürdü. Acı haberle gözyaşlarına boğulan Fatma-Şahin Erdoğan Güneş çiftinin evi taziyeye gelen yakınlarıyla dolup taştı.

Nazımiye’de Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen saldırıda teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Ali Rıza Güneş’in acı haberi, Gülşehir lçesi'ne Yeşilöz Köyü’nün dışındaki bir bağ evinde oturan ailesine iletildi. Acı haberi alan Fatma-Şahin Erdoğan Güneş çifti gözyaşlarına boğuldu. Güneş çiftinin evine akın eden yakınları, teröre lanetler yağdırdı.

Bir yıl önce evlenen ve eşi 5 aylık hamile olan şehit polis memuru Ali Rıza Güneş’in naaşı, bugün doğum yeri olan Nevşehir’in Gülşehir İlçesi Yeşilöz Köyü’nde düzenlenencek törenin ardından ikindi vaktinde kılınacak cenaze namazı sonrasında toprağa verilecek.