Kentin en merkezi yeri Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi'ne bugün saat 11.30 sıralarında PKK'lılar saldırdı ve polisler anında karşılık verdi. Güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma başlayınca çevredekiler panik içinde kaçıp kendine güvenli bir yer aramaya başladı. Özel Harekat timlerinin de gelmesiyle devam eden ve yüzlerce kişinin film izler gibi izlediği çatışmada 2 PKK'lı öldü. Çatışmada güvenlik görevlilerinin yanı sıra çevredeki vatandaşlardan da yaralananlar hastaneye kaldırıldı. Saldırı sonrası yaralanan bir polisin şehit olduğu haberi geldi.

Bu sırada ölen PKK'lıların yanına gitmek isteyen kişilere engel olmak isteyen güvenlik güçleri havaya ateş açtı. Gerginliğin tırmandığı Tunceli'de, kentin bazı semtlerinden de silah sesleri duyuldu.

1 POLİS ŞEHİT

Tunceli'de, PKK'lıların kent merkezindeki Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi'ne saldırısı sırasında çatışmada yaralanan ağır yaralanan bir polis, hastanede yapılan müdahalelere karşın şehit oldu. Yaralı bir polisin de tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Çatışmada isabet eden kurşunlarla yaralanan ambulans şoförü ile bir genç kızın tedavisi de Tunceli Devlet Hastanesi'nde sürüyor. Yaralı kızın durumunun ağır olduğu belirtildi.