Habere konu olan olay 7 Ekim 2014 yılında yaşandı. İddiaya göre Antalya Manavgat'ta Uğur Acar ve yanındaki 3 arkadaşı birlikte alkol almaya başladı. Acar'ın arkadaşlarından Ramazan Kaya, daha sonra evine dönmek için aracına bindi ancak araç çalışmadı. Bunun üzerine sinirlenen adam, bagajda bulunan benzini aracının üzerine döktü. Benzinin bir kısmı da Kaya'nın üzerine geldi. Kaya, ağzındaki sigara nedeniyle birden bire alev aldı. Arkadaşlarının yardımıyla Kaya'nın üzerindeki alevler söndürüldü ancak ağır yara alan Kaya kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Daha sonra savcılık, Kaya'nın hayatını kaybetmesi ile ilgili soruşturma başlattı. Savcılık, Uğur Acar ve orada bulunan diğer 2 kişi hakkında 'kasten öldürme' suçlaması ile Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

Davanın ilk duruşmasına Acar'ın katılmadığı öğrenildi. Bu yüzden Acar hakkında mahkeme heyeti zorla getirme kararı aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Uğur Acar, mahkemeden duruşma yazısı gönderildiğini ancak adres değişikliği nedeniyle yazının kendisine ulaşmadığını söyledi. İlk duyduğunda olayı şaka sandığını belirten Acar, e-devletten baktığında ise gerçek olduğunu anladığını belirtti. Olaydan sonra ifade verdiğini söyleyen Acar, ölen Ramazan Kaya'nın da kendisinin yakın arkadaşı olduğunu ve uzun süre olayın etkisinden kurtulamadığını söyledi. (Habertürk)