Türkiye ve ABD'nin Menbiç konusunda anlaştığı iddia edilmişti. Konuyla ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner'den bir açıklama geldi. Toner, çıkan haberleri doğrulamayacağını bildirdi.

Günlük basın toplantısında soruları yanıtlayan Toner, Türkiye ile ABD'nin YPG'yi Menbiç'ten çıkarma konusunda anlaştığı iddialarını ilk kez duyduğunu belirtti. YPG'nin zaten Menbiç'te olmadığını oradan ayrıldığını belirten Toner, kendilerine verilen bu sözün tutulduğunu açıkladı.

Suriye'nin kuzeyinde YPG ile çalıştıklarını belirten Toner,  "IŞİD'e karşı etkili bir savaş gücü oldular. Geniş koalisyonun bir parçasılar. YPG'nin bazı unsurları ile ilgili kaygılarını anlıyoruz, biz de verdikleri sözleri tutmalarını istemiştik, öyle de yaptılar" şeklinde konuştu.

IŞİD liderinin, üyelerine aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelere saldırı çağrısına yönelik ses kaydını da değerlendiren Toner, kayıtların orjinal olup olmadığı konusunda bir karara varmadıklarını söyledi. Toner, IŞİD'i yok etmek için Irak ve Suriye'de mücadelenin süreceğini, hiçbir ses kaydının da bunu değiştirmeyeceğini söyledi.