Lise öğrencisi M.E.A, salı günü Halkçı Liseliler Grubu tarafından Gedavet Parkı'nda düzenlenen Kubilay'ı Anma Töreni'nde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla çarşamba günü okula gelen polisler tarafından sınıftan çıkartılıp gözaltına alındı. Sorgusundan sonra Konya 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen M.E.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hukuk çevrelerinde ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran liseli M.E.A.'nun tutuklanması kararına avukatı Barış İspir dün itiraz etti. Konya 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi dün itiraz dilekçesini değerlendirdi ve kararı bugüne bıraktı. Mahkeme, itirazı haklı bularak bu sabah M.E.A.'nın tahliyesine karar verdiğini açıkladı.

"MUSTAFA KEMAL'İN ASKERİ OLDUĞUMUZ İÇİN İÇERİ ATILAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla tutuklanıp iki gün cezaevinde kaldıktan sonra itirazı haklı bulan mahkemenin kararıyla tahliye edilen 16 yaşındaki lise öğrencisi M.E.A., "Biz terörist değiliz. Mustafa Kemal'in askeri olduğumuz için bizi içeri attılar ve gözdağı verdiler'' dedi.

Cezaevi önünde annesi Nazmiye Gök, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, arkadaşları ve yakınları M.E.A.'yı davul- zurna eşliğinde karşıladı. M.E.A. cezaevin kapısından çıktıktan sonra annesi Nazmiye Gök ve arkadaşlarına sarıldı.

M.E.A.'yı karşılayan CHP Milletvekili Engin Özkoç, bir lise öğrencisinin okuldan alınıp, tutuklanması kararının tüm Türkiye'nin vicdanı sızlattığını söyledi. Olayı CHP olarak siyasete alet etmediklerini ve M.E.A.'nın özgürlüğüne kavuşması için destek olduklarını belirten Özkoç, liseli M.E.A. yaptığı bir eleştiri ve söylediği sözden dolayı tutuklandığını, ancak sağduyu sayesinde tahliye edilmesiyle bir nebze olsun hukuka karşı güvenlerinin arttığını belirtti.

İki gün hapiste kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşan M.E.A. da yaptığı kısa konuşmada, kendilerinin terörist olmadıklarını söyledi. M.E.A., "2-3 gündür beni destekleyen anneme, aileme, dedeme, anneanneme, CHP'ye, CHP Gençlik Kolları'na teşekkür ederim. Biz terörist değiliz. Biz bu yola çıkarken söz verdik. Faşist baskıya boyun eğemeyeceğiz. Biz Mustafa Kemal'in askeriyiz dedik. O yüzden içeri atıldık. Mustafa Kemal'in askeri olduğumuz için bizi içeri attılar ve gözdağı verdiler'' diye konuştu.

''ÇOCUĞUMLA GURUR DUYUYORUM''

Oğlunun kavuşunca sevinç gözyaşlarına hakim olamayan anne Nazmiye Gök, oğlu M.E.A. ile gurur duyduğunu söyledi. Olaya ilgi gösteren herkese teşekkür eden Nazmiye Gök, "CHP Gençlik Kolları, Kadın Kolları herkes yanımızda oldu. Türkiye yanımızda oldu. Herkese teşekkür ediyorum. Çocukların yeri cezaevi değil. Onların okul sıralarında oturması lazım. 3 gündür ağlamıyorum. Şu an sevinçten ağlıyorum. Ben çocuğumdan utanmıyorum. Gurur duyuyorum'' dedi.

Arkadaşları ise M.E.A.'nın adını söyleyerek yalnız olmadığını belirten sloganlar attı.