Kuryeler şehri en iyi bilen ve bilmediği noktalara gitmek zorunda kalsa da harita okuma yeteneği ve sosyal becerisi sayesinde hedeflediği noktaya en kolay şekilde ulaşan kişiler olarak gösterilebilir. Bunu gençlik döneminde kısa süre de olsa kuryelik yapmış olan birisi olarak yazıyorum. Dolayısıyla iş yerleri, resmi kurumlar ve vatandaşlar tarafından ihtiyaç duyulan gönderi nakliyatı ve teslimatı işlerini en kolay, en süratli şekilde yapabilecek olan kişiler olarak gösterilmeleri yanlış olmayacaktır.

Yani Kadıköy motorlu kurye olarak aranan ve kısa süre içinde, gün içinde ya da saatler içinde gönderinizi teslim etmek üzere sizden alan kişi, üstlendiği görevi hakkıyla yerine getirmeyi başaracak olan en uygun kişidir. Özellikle İstanbul’un olumsuz trafik ve bazen olumsuz hava şartları düşünüldüğünde, gönderilerinizi özel araçla göndermekten bile daha uygun bir seçim olacağı söylenebilir. Çünkü motosikletli, arabalı ya da yaya kurye olarak hizmet veren firmalar ve kişiler, bu şartlardan etkilenmeden ya da minimum şekilde etkilenerek gönderilerinizi teslim edecektir.

Tabi işin maliyeti de çok önemli bir husus olarak kabul edilebilir. Çünkü günde 5-10 gönderisi olan kuruluşlar için bile, göreve kendileri çözüm bulmaları durumunda ciddi maliyetler ortaya çıkacaktır. Oysa Tuzla motorlu kurye kelimeleri ile ulaştıkları kuryeye gönderilerini teslim ettiklerinde, birkaç lira karşılığında ve maksimum güvenlik sağlanarak gönderinin teslim edilmesini garantilemiş olurlar. Dolayısıyla aranan isim Kavacık motorlu kurye de olsa, ilin herhangi bir noktası için kurye de olsa, en uygun yöntem kurye şirket ve kuryeler tarafından verilen hizmetlerden yararlanmak olacaktır.