Cizre Caddesi üzerindeki kırmızı ışıkta duran ve içinde uzman çavuş Nuri Karakaş'ın da bulunduğu Lokman Bayar yönetimindeki hafif ticari araca PKK'lılar tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Saldırıda yaralanan sürücü Lokman Bayar, uzman çavuş Nuri Karakaş ve ayağından yaralanan Tayyip Bayar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Aracın şoförü Lokman Bayar, hastanede doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

Lokman Bayar'ın vatani görevini yaptığı İzmir'den 30 Haziran'da tezkeresini aldığı ve Atatürk Mahallesi muhtarı Kadri Bayar'ın kardeşi olduğu belirtildi.

Şırnak Valiliği'nden saldırıyla ilgili yapılan açıklamada, "04.09.2015 tarihinde ilimiz Şırnak merkezde bir uzman çavuşun bindiği, içerisinde şoför ve 6 yaşındaki çocuğun da bulunduğu sivil araca bölücü terör örgütü mensupları tarafından ateş açılmış. Açılan ateş sonucu uzman çavuş ve şoför yaralanmış olup, araç şoförü vatandaşımız kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmiştir. Olayın hemen ardından faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalar başlatılmıştır" denildi.