Varto'ya bağlı Kayalıkale Köyü'nde yakalaması bulunan bir kişiyi almak için giden jandarma ekibine, PKK'lı teröristler pusu kurdu. Açılan ateş sonucu 2 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopter ile İl Jandarma Komutanlığı'na kaldırıldı. Yaralılar, daha sonra ambulanslarla Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Yaralı askerler tedavi altına alınırken Vali Seddar Yavuz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan ve İl Jandarma Komutanı Pilot Kurmay Albay Osman Nuri Çevik, hastaneye gelerek askerlerin sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Öte yandan ateş açan PKK'lı teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı.

1 ASKER ŞEHİT OLDU

Muş'un Varto ilçesinde teröristlerce açılan ateş sonucu yaralanan 2 askerden durumu ağır olanı şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"04 Mayıs 2016 Çarşamba günü Muş/Varto kırsalında yürütülmekte olan operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada 1'i ağır olmak üzere 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen durumu ağır olan silah arkadaşımız kurtarılamayarak saat 13.00’de şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar diliyoruz."