15 Temmuz darbe girişimi ardından Olağanüstü Hal kapsamında yayımlanan kanun hükmünde kararnameyle yapısında değişikliğe gidilen Başbakan Yıldırım başkanlığındaki YAŞ heyetinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek, Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli, Tuğrul Türkeş, Veysi Kaynak, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu yer aldı.

BAŞBAKAN DUA ETTİ

Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu. Yıldırım, saygı duruşunun ardından dua etti. Yıldırım başkanlığındaki YAŞ heyeti, Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Başbakan Yıldırım, deftere şunları yazdı:

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ HER TÜRLÜ TEHDİDİ BERTARAF EDECEK KUDRETTEDİR"

"Büyük Atatürk, Yüksek Askeri Şura heyeti olarak huzurunuzdayız. 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' ilkesini eksiksiz olarak hayata geçirmek, demokrasimizi en ileri düzeye ulaştırmak ve milli iradeyi tehdit eden bütün unsurları bertaraf etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Biliyoruz ki ülkemiz demokrasi, hukuk ve adalet temelinde güçlendikçe, siyasi, askeri, ekonomik ilerlemesini sürdürecek, bölgemizde barış ve huzur için ümit kaynağı olacaktır. Dünyanın güçlü devletleri arasında bulunan Türkiye Cumhuriyeti, masum çocukların bile hedef alındığı haince terör faaliyetlerini, darbe teşebbüslerini ve vatandaşlarına yönelecek her türlü tehdidi bertaraf edecek kudrettedir. Bu anlayışla 2016 yılı Ağustos Dönemi Yüksek Askeri Şura çalışmalarımızın hayırlı olmasını diliyor, bize bağımsız bir devlet bırakan bütün şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz."

Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında bir ay aradan sonra ikinci kez Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Çankaya Köşkü'nde toplandı.