Polis şüphelilerin tespit edildiğini olayda ölen ve ağır yaralanan biriyle şüphelilerden birinin geçen Mayıs ayında kız yüzünden yaşanan bir kavgaya karıştığını tespit etti. Yetkililer olayın bu kavganı devamı olabileceğini ancak kesin sebebin şüphelilerin yakalanmasının ardından ortaya çıkacağını söylediler.

Fenerbahçe’nin taraftar grupları UEFA Disiplin Kurulu’nun verdiği kararı protesto etmek için dün Bağdat Caddesi’nde yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün ardından bazı taraftarlar Kadıköy Yoğurtçu parkında Gezi Parkı eylemlerine destek için toplanan grubun arasına karıştı. Gecenin geç saatlerinde parkta bulunan bazı kişiler arasında kavga çıktı. Kavga sırasında, Genç Fenerbahçeliler üyesi Kadir Ökçesiz ile Cenk Eroğlu bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırıda, Kadir Ökçesiz kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan Cenk Eroğlu’nun ise hastanedeki tedavisi sürüyor.

Olayın ardından Cinayet Büro Amirliği tarafından soruşturma başlatıldı. Polis yaptığı soruşturmada olayı gerçekleştiren kişilerin kimliklerini tespit etti. Olayda hayatını kaybeden ve yaralananların, olayın şüphelilerden biriyle geçen Mayıs'ta kız meselesi yüzünden kavga ettikleri öğrenildi. Yetkililer soruşturmanın sürdüğünü olayın sebebinin bu kavganın devamı olabileceğini ancak şüphelilerin yakalanmasının ardından olayın kesin sebebinin ortaya çıkacağı belirtildi.