Yaşar Üniversitesi(YÜ), dil eğitiminde Amerika Birleşik Devletleri'nden aldığı uluslararası CEA Akreditasyonu ile dünyada ilk 100 üniversite arasına girerken, Türkiye'de bir ilke imza atmış oldu. Ayrıca, Avrupa Birliği'nce "En Cazip 20 Üniversite" arasında gösterilen YÜ Erasmus Başarı Hikayesi ödülüyle de  dünya üniversiteleriyle aynı ligde yer almanın gururunu yaşadı.
Ege'nin incisi İzmir'de uluslararası bir kent üniversitesi olma yolunda hızla ilerleyen Yaşar Üniversitesi, üniversite eğitiminde uluslararası düzeyde prestij kurumu olan Commission on English Language Program Accreditation (CEA) tarafından verilen akreditasyonu ile dünyada ilk 100 üniversite arasına girerken Türkiye'de de bir ilke imza attı.

Amerikan üniversiteleriyle aynı düzeyde
Washington Üniversitesi, Boston Üniversitesi, Michigan Üniversitesi gibi ünlü Amerikan üniversitelerine verilen bu akreditasyonu Türkiye'ye kazandıran ilk üniversite olma gururunu yaşayan YÜ uluslararasılaşma hedeflerinde  önemli bir adımı geçmiş oldu.CEA akreditasyonu kazanma başarısı elde eden 96 üniversite arasında dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında  ilk 10'na giren kurumlarla birlikte ABD Savunma Bakanlığı Dil Okulu da yer alıyor. Ayrıca ABD'de faaliyet gösteren üç bin üniversite de bu akreditasyonu alabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu başarının uluslararasılaşma stratejilerinin bir parçası olduğunu belirten Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, "Eğitim yolculuğumuz sayıları 5 bine yaklaşan öğrencilerimizle sürüyor. Yaşar Üniversitesi öğrencileri, kalite çıtası her geçen gün yükselen uluslararası bilim kadrolarının kazandırdığı akademik donanımlarının yanında, sanatsal duyarlılığa sahip, yaratıcı ve yenilikçi bireyler olarak da gurur kaynağımız olmayı sürdürüyorlar." diye konuştu.

Diplomalarımız dünya kalitesinde
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, henüz 11'inci yılını kutlayan bir üniversite için bu akreditasyonun çok önemli bir başarı olduğunu dile getirerek, "Uluslararasılaşma stratejimizin önemli ayaklarından birisi de eğitimde uluslararası kalite duyarlılığının üniversitemizin tüm birimlerine ve dolayısıyla öğrencilerimize yansımasıdır. Öğrencilerimize verdiğimiz eğitimin ve diplomaların dünya kalitesinde olması, öğrencilerimize ve işimize karşı duyduğumuz sorumluluğun önemli bir parçasıdır" dedi.

General Electric'in dahi Türk'ü Yaşar'da
Akademik kadrosunu güçlendiren Yaşar Üniversitesi (YÜ) 2012-2013 öğretim yılına da iddialı hazırlanıyor. YÜ uluslararası eğitim kalitesiyle dünyanın dört bir yanından gelen akademisyenle de dikkat çekiyor.  YÜ'nin bünyesinde eğitim veren A.B.D, Avustralya, İngiltere, İtalya,  Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan,  Arjantin,  Danimarka, Rusya,  Kanada ve Portekiz'den 28 akademisyene ABD, Almanya, Hollanda, Çin, İtalya, Birleşik Arap Emirlikleri, Yunanistan, Malezya ve Türkiye'den  27 akademisyen daha eklendi.  Aralarında A.B.D General Electric Global Research Center'dan Yrd. Doç. Dr. Emrah Bıyık , Birleşik Arap Emirlikleri King Saud University'den Prof. Dr. Arif Hepbaşlı  gibi isimlerin bulunduğu akademisyenler transfer edildi.  Ünlü bilim adamı Thomas Edison'un kurucusu olduğu A.B.D General Electric Global Research Center'da dahi Türk mühendis olarak adından söz ettiren Yrd. Doç. Dr. Emrah Bıyık artık İzmir'de bilime hizmet edecek isimlerden biri.

Avrupa'da en cazip 20 üniversite arasında
22 farklı AB ülkesinden 161 üniversite ile birçok alanda işbirliği ve değişim anlaşmaları bulunan YÜ, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından  "En Cazip 20 Üniversite" arasında gösterildiği Erasmus Başarı Hikayesi ödülünü de kazandı. AB projelerinden Türkiye'nin kazandığı 11 projeden 5'i YÜ tarafından yürütülüyor.