Bugün Hakkari Şemdinli'den acı haberler geldi. Alınan bilgiye göre PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 6'sı asker 2'si korucu şehit oldu. Şehitlerin acı haberleri de ailelerine iletilmeye başlandı.

Hatay'da şehit acısı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Ömer Küçük'ün Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki baba evine ateş düştü.


Piyade Sözleşmeli Er Ömer Küçük'ün şehit olduğu haberi, askeri yetkililer tarafından Özsoğuksu Mahallesi'nde oturan babası Cuma Küçük'e verildi. Şehidin baba evinin bulunduğu sokağın girişine Türk bayrağı asıldı.

Isparta'ya şehit ateşi düştü

Hakkari Şemdinli'de şehit olan 6 asker ve 2 korucudan sözleşmeli piyade er 26 yaşındaki Sercan Kara'nın acı haberi, Isparta'nın Gelendost İlçesi'ndeki ailesine verildi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Ortaklar bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının yoğun sis ve kötü hava koşullarından faydalanarak gerçekleştirmeye çalıştığı saldırıda 6 asker ve 2 güvenlik korucusu şehit oldu. Şehitlerden sözleşmeli piyade er Sercan Kara'nın Gelendost'a bağlı Yenice Köyü'nde oturan ailesine haber verildi. Yalvaç Kaymakamı ve Gelendost Kaymakam vekili Aytekin Yılmaz ve beraberindeki heyet şehidin baba evine gelerek, baba Menderes ile anne Dilek Kara'ya acı haberi verdi.


Şehidin baba evi önüne taziye alanı kurulurken, yakınları, arkadaşları, köylülerle çevre ilçelerden gelenler eve akın etti. Sağlık ekipleri de evin önünde beklemeye başladı. Şehit Sercan Kara'nın ailenin 3 erkek çocuğundan ortancası olduğu belirtildi. Bekar olan şehidin 15 gün önce izin için ailesinin yanına geldiği kaydedildi.


Bursa'ya şehit ateşi düştü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, Türkiye'ye sızmak isteyen PKK'lı teröristlerle sabaha karşı çıkan çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Sözleşmeli Er Emre Karaaslan'ın acı haberi, Bursa'nın Kestel ilçesindeki ailesine ulaştı.


Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, yoğun sis ve kötü hava şartlarından faydalanarak Türkiye'ye sızmaya çalışan bir grup PKK'lı teröristle, güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 6 asker ve 2 korucu şehit oldu. Şehit olan askerlerden, Sözleşmeli Er Emre Karaaslan'ın 9 ay önce göreve başladığı ve 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı hudut karakolunda görev yaptığı öğrenildi. Yeni evli Emre Karaaslan'ın şehit olduğu haberi, Bursa'nın Kestel ilçesi Vani Mehmet Mahallesi'nde yaşayan ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haberi alan aile, sinir krizi geçirirken, evin önüne taziye çadırı kuruldu.


Şehit ateşi Samsun'a düştü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Sözleşmeli Er 28 yaşındaki Erkan Karaca'nın memleketi Samsun'daki ailesi, acı haberle gözyaşına boğuldu.

Bekar olan Jandarma Sözleşmeli Er Erkan Karaca'nın acı haberi, babası Ayhan Karaca'ya ilçe protokolü tarafından verildi. Baba Ayhan Karaca gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine Türk bayrakları asılırken, anne ve babasının 11 yıl önce boşandığı, 1 kız kardeşinin olduğu öğrenildi.


Şehit Uzman Çavuş Gökhan Kurak'ın baba evine ateş düştü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş 28 yaşındaki Gökhan Kurak'ın, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Karapınar beldesinde oturan babasına acı haber verildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak'ın demirci ustası babası Sezgin Kurak, acı haberi Bartın Devlet Hastanesi'ne muayene olmaya gittiği sırada gelen telefonla aldı. Şehidin bir silah arkadaşı baba Sezgin Kurak'ı arayarak oğlunun şehit olduğu bilgisini verdi. Ardından Karapınar Beldesi Merkez Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki evine giden şehit babasını, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen ziyaret etti. Türk bayrağı asılan evinin önünde gözyaşlarına boğulan 2 çocuk babası Sezgin Kurak'ı, Kaymakam Keçeli teskin etmeye çalıştı. Baba Sezgin Kurak, "Arkadaşı telefon etti. 'Nesi oluyorsun?' dedi. 'Babası oluyorum' dedim. 'Kardeşimizi şehit verdik' dedi. İnanamadım. 'Ne diyorsun sen?' dedim. 7-8 şehit varmış orada. Yazık günah değil mi? Allah belalarını versin. Kökleri kazınsın" dedi.


Anne Bahriye Kurak da acı haberi aldıktan sonra sinir krizi geçirdi. Bahriye Kurak, ambulansla Çaycuma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

'EVLENECEKTİ, HAYALLERİ VARDI'

Şehit Gökhan Kurak'ın arkadaşı Uğur Kara da "Biz uzman çavuşluğa beraber başvurduk. O İstanbul Tuzla'ya gitti, ben Amasya'da eğitim aldım. O doğuda görev yapmaya başladı, ben Tekirdağ'da görev yaptım. Evrakı da beraber hazırlamıştık. İzinlere geldiğinde görüşürdük. En son sevgilisi olduğunu söyledi. Evlenecekti, hayalleri vardı. Ev almak istiyordu. Buralarda uzman çavuş olmadan önce düğünlerde keman ve saz çalardı. En son düğün için izin alacağını söylemişti. Düğün yapacağını söylemişti ama nasip olmadı. Gitti bir daha da göremedik. İnanamadım şehit olduğuna. Daha 1 ay önce beraber çay içiyorduk. Ben evlendiğimde o bana saz çalmıştı. O da evlenince ben ona yardımcı olacaktım. Kardeşi de uzman çavuşluğu tercih yapmak istedi ama babası izin vermedi. 'Biri olursa biri olmasın' dedi. Gökhan olunca kardeşi vazgeçti. Ailesi vazgeçirdi yani. 'Biri yanımızda kalsın' dediler" diye konuştu.

Şehit Kurak'ın, bir düğünde keman çalarken çekilen videoyu 2013 yılında sosyal medya hesabında paylaştığı görüldü.


Kırşehir'e şehit ateşi düştü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Tayfun Kavun'un (26) acı haberi, memleketi Kırşehir'deki ailesine verildi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Ortaklar bölgesinde, PKK'lı teröristleirin saldırısında 6 asker ve 2 güvenlik korucusu şehit oldu. Kırşehirli Piyade Sözleşmeli Er Tayfun Kavun'un şehit olduğu haberi, Kuşdilli Mahallesi'nde yaşayan anne Ayşe ve baba Recep Kavun'a ulaştı. Aileye acı haber, Kırşehir Vali Yardımcısı Adnan Kayık ve Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Harun Ağaç tarafından verildi. Kırşehir Belediyesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan anne Ayşe ve işçi baba Recep Kavun, acı haberi alınca sinir krizi geçirdi.


Şehidin evine Türk bayrakları asılarak taziye çadırı kuruldu. Şehit Tayfun Kavun'un 3 yıldır Hakkari'de görev yaptığı, 4 ay önce ailesinin yanına gelerek iznini geçirdiği öğrenildi.

'OĞULLARINI ZİYARETE GİDECEKLERDİ'

Öte yandan, şehidin komşusu Duran Aslan, ailenin Neşet Ertaş Kültür Merkezi açılışında Başbakan Binali Yıldırım ile görüştüğünü ifade ederek, "Kültür Merkezi açılışında Başbakan Yıldırım'a, asker oğullarının yanına Hakkari'ye gitmek istediklerini söylemişlerdi. Yetkililer de biletlerini almışlardı. Yakında Tayfun'un yanına gideceklerdi" dedi.