Ağaca elleriyle can veriyor

Abone Ol

​Efeler ilçesi Çeştepe Mahallesi'nde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Engin Birsoy, 15 yıl önce, çocukluğunda merak sardığı ahşap oyma işine başladı. Evinin bir odasına kurduğu küçük atölyesinde, el emeği, göz nuru dökerek ahşaba şekil veren Birsoy, çeşitli hayvan figürlerinin yanı sıra tarihi kişilikleri de sanatıyla buluşturup, dikkat çeken tablolar yapıyor. Beğeni toplayan bu tablolar, önemli devlet adamlarına dahi hediye edilmeye başlandı. Adnan Menderes Üniversitesi Kongre Merkezi'nde memur olduğunu, mesaisi bitince soluğu evinde oluşturduğu atölyesinde aldığını belirten Birsoy, "Çünkü huzuru burada buluyorum. Ben bu yorgunluğumu yorularak attığımı düşünüyorum" dedi.

'HER TABLONUN BİR HİKAYESİ VAR'

Her tablonun bir hikayesi olduğuna vurgu yapan Birsoy, "Şu an yapmış olduğum ve sergilediğim ahşap oymaların tamamı kendime özgü birer çalışmadır. Bugüne kadar yaklaşık 250 civarında ağaçtan oyma tablo yaptım. Özellikle kişiye ve mekana özel çalışmalar yapıyorum. Çalışmaları ofisler, mülki amirler, belediye başkanları için isteğe bağlı yapıyorum. Ahşap üzerine portre işledim. Bu çalışmalar tamamen benim iç dünyamı yansıtır. Her tablonun kendimce bir hikayesi vardır" dedi.

ARFİN'E ÖZEL TABLO YAPTI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik yürüttüğü Zeyitn Dalı Harekatı için özel bir tasarım yaptığına anlatan Birsoy, "Ülkemizde herkes Zeytin Dalı Harekatı'na destek için bir şeyler gönderiyor. Ben de bu harekata nasıl katkıda bulunabilirim, diye düşündüm. Bu harekata benim de bir katkım olsun diye Zeytin Dalı Harekatı'nı andıran bir tablo yaptım. Adını da 'Hasat Zamanı' koydum. Bu çalışmanın nereye gideceğini bildiğimiz için bunun ağırlığını bilerek yaptık. Yaptığımız çalışmayı Aydın milletvekilleri aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yolladık. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çalışmayla ilgili çok güzel yorumlarda bulundu. Aydın gibi demokrasi adına şehit vermiş bir ilimizden böyle bir hediyenin Ankara'ya gitmiş olması, bizi son derece onurlandırdı" dedi.
{ "vars": { "account": "UA-21726731-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-KNDTX6H8XY" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }