İZMİR EKSPRES

Büyükannesine üzüldü robot tasarladı

Abone Ol


“Onunla gezmek istiyordum”

Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nı büyükannesiyle gezemediği için çok üzüldüğünü anlatan Koca, “Parkı büyükannemle gezmek istiyordum ama 80 yaşında olduğu için çabuk yoruldu ve gezemedi. Bir araç bulamayınca biz gezerken o kafeteryada oturdu bekledi. Ben de buna çok üzüldüm. Okulda kulüp tanıtımları sırasında çizgileri takip ederek kendi kendine giden robotlarla ilgili bir tanıtım vardı. Aklıma büyükannem geldi. Onun gibi yaşlılarla parkı gezemeyecek engellilere yardımcı olabilecek bir araç yapmak istedim” dedi.

Parkın maketi üzerinde çalıştı

Fen bilimleri dersi için geliştirdiği proje için iki ay çalıştığını söyleyen Koca, “Fen bilimleri dersinde proje yapacaktık. Ben de güneş enerjisiyle çalışan, sürücüye ihtiyaç duymayan, parka çizilecek şeritleri takip ederek yaşlıları, engellileri parkta gezdirebilecek bir araç yaptım. Aracı tasarlarken Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nın maketini yaparak onun üzerinde çalıştım. Projem gerçekleşirse araca iki ya da üç vagon eklenip yolcu kapasitesi istenildiği gibi arttırılıp azaltılabilecek” diye konuştu.

80 proje içinden

TÜBİTAK Ortaokul Araştırma Projesi Yarışmasına 7 dalda toplam 80 projenin katıldığını söyleyen Fen Bilimleri Öğretmeni Oya Adıgüzel Erkan ise Oğuz Kanat Koca’nın projesinin 26- 29 Mart 2018 tarihleri arasında Katip Çelebi Üniversitesi’nde sergilenerek jüri değerlendirmesine gireceğini dile getirdi.