Bilmiyorum hatırlayan çıkacak mı?
Ancak kayıt ve belgelerde var. Yani arşive baktığınızda bulacak ve gireceksiniz. Benim dün gibi aklımda...
'Doğalgaz'da indirim uygulanacak' demişti en yetkili kişi, yani Bakan...
Ama nedense, herhalde ekonomik göstergeler nedeniyle yapılamadı....
Ama şimdi bu konuda, yine güzel bir haberle girildi 2017'ye!
Elektrik ve gaza bu yıl zam yok!
Geçen yılı ve yılları unutalım olsun bitsin!
Enerji Bakanı Berat Albayrak, geçen hafta İstanbul'da kesintiye neden olan hatlarla ilgili ciddi bir problem olmadığını söylerken, 2017'de elektrik ve doğalgazda zam öngörmedikleri müjdesini verdi.
Ancak üç gün önce açıkladı, 'Yeraltı enerji nakil hatlarını kesiyorlar!' dedi.
Kim bunlar?
İstanbul katliamını yapanlar, İzmir'de katliam yapmak isteyen vatan hainleri...
Şimdi emniyet güçleri de bunların peşinde...

Bakan açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, petrol ve doğalgaz fiyatlarında son aylarda artış yaşansa da 2017 yılında ne elektrik ne de doğalgazda zam öngörmediklerini açıkladı. Albayrak, 'Petrol ve doğalgazı dövizle alıyoruz. Satışlarını TL ile yapan kurumlarımız için ciddi bir artış oldu. Ancak biz buna rağmen arttırmadık ve hatta indirim uyguladık' dedi.

Tedbir alıyoruz

Marmara Bölgesi'nde özellikle İstanbul'da geçen hafta yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin birçok ihbar aldıklarını ve değerlendirdiklerini anlatan Albayrak, 'Bu hafta itibarıyla detaylı bir şekilde bulguları savcılarımızla paylaşarak bu sürecin yargı ayağını başlattık. Son dönemde artan ihbarlar noktasında çok ciddi bir sürece İçişleri Bakanlığımızla koordineli olarak başladık. Sadece İstanbul değil tüm noktaları dikkate alıyor ve ekstra güvenlik tedbirleri için adımlar atıyoruz. Her türlü sabotaj eylemlerine tedbir almak zorundayız' dedi.
Elektrik hatlarına saldırılara ilişkin gözaltına alınan kişiler olduğunu da söyleyebiliriz.
EPDK, ağır mevsim koşulları sebebiyle enerji fiyatlarında yaşanacak olası artışın tüketiciye yansımaması için serbest piyasaya satılan elektrikte tavan fiyatı düşürdü.

Yakaköylüler'in elektrik isyanı

Bornova'ya bağlı Yakaköy Mahallesi sakinleri, bölgelerinde bir türlü çözülemeyen elektrik kesintisi sorunu sebebiyle isyan etti. Bornova'ya bağlı 400 haneli Yakaköy sakinleri, sık sık yaşanan ve 24 saatin üzerinde sürelere varan elektrik kesintileri sebebiyle büyük sıkıntılar yaşıyor. Bölgenin ileri gelen isimlerinden olan Yakaköy sakini sanayici Fahrettin Selçik, bölgelerinde 400 hane ve 50'nin üzerinden restoran olduğunu belirterek, 'Bizim bölgemiz, turistik bir bölge. İzmir'e en yakın nefes alma alanı. Bir türlü engellenmeyen elektrik kesintileri sebebiyle işletmeler kapanma noktasına geldi' dedi.

Çözüme yönelik adım yok

Bölge ekonomisinin 24 saati aşan elektrik kesintilerinden çok olumsuz etkilendiğini ve esnafın bu şartlarda ayakta duramayacağını belirten Selçik, 'Sadece esnaf değil, hane sakinleri de çok zor günler geçiriyor. Elektrik kurumunu aradığımızda ise yalnızca arızayı kaydettiklerini ya da sorunun hava koşullarından kaynaklandığını söyleyerek konuyu geçiştiriyorlar. Bu durum aylardır böyle sürüyor' diye konuştu.
Bölgedeki sorunun çözülmesi için bir an önce yeni elektrik hattının devreye girmesi gerektiğine dikkat çeken Selçik, 'Arazilerden geçen elektrik hattının yanına yeni direkler dikip bu hattı devreye almadıkları için sorunumuz çözülmüyor. Bir an önce bu direklere tellerin çekilerek hattın devreye alınması lazım' dedi.

Markalaşmada yol haritası

TÜGİAD Ege Şubesi'nin oluşturduğu 'İzmir 2030 Platformu' tarafından kısa süre önce düzenlenen 'İzmir Türkiye'nin En Büyük 2'nci İş Merkezi Olmalıdır' panelinin ardında bu kez tarım sektörü mercek altına alınacak. Tarım ve tarım sanayiindeki tüm sektör temsilcilerinin yer alacağı panelde, sektörün 'markalaşması' için yol haritası çizilecek.
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi, İzmir tarımının 'marka' haline getirilmesi için düzenleyeceği panele Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan tam destek geldi.
TÜGİAD Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, 'Bu panel ile tarıma İzmir damgası vurulacak. Kentin 2030 tarım politikasının yol haritası ortaya konulacak' dedi.

Anahtar İzmir'de

TÜGİAD Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, Ege'nin tarım devi olduğuna dikkat çekerek 'Hayvansal ve bitkisel üretim değeri 32 milyar liraya ulaşan Ege, yıllık 4 milyar dolar ihracata imza atıyor. Ancak bizim ortaya koyduğumuz 2030 vizyonuna göre bu rakamların çok daha üstüne çıkma potansiyeline sahibiz. İzmir'de bu noktada kilit rol oynuyor. 4 milyonluk nüfusun yüzde 15'i tarım sektörünün içinde yer alıyor ve eğer bu kilidi açmayı başaramazsak, nüfusun tamamı bu olumsuz tablodan etkilenecek' dedi.

Ziraatçılar da teröre karşı yürüdü

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi, 'Tarım Öğretiminin başlangıcı olan 10 Ocak 1846'nın 171 yılını Tarım Haftası olarak yine bir haftalık etkinliklerle kutlayacağız. Bu etkinliklerimizin 8 Ocak Pazar Tarım Korteji ve 10 Ocak Salı Tarım Öğretiminin 171. Yılı Kutlama Törenlerini EÜ Ziraat Fakültemiz'le birlikte yapacağız.
Evet, ülkemiz zor günlerden geçiyor. Ülkemiz kör terör ve şiddet sarmalında.
Artık patlama silahlı saldırılar günlük yaşamımızın acı bir parçası haline geldi.
Son olarak güzel İzmir'imizde bir saldırı yaşadık. Kahraman Polisimiz Fethi Sekin ve Mübaşir Musa Can'ı şehit verdik. Kendilerine Allahtan rahmet ailelerine İzmirimize ve ulusumuza başsağlığı diliyoruz. Şunu da biliyoruz ki bu terör bizi yaşamdan koparmaya, eve hapsetmeye, geleceksizleştirmeye dönüktür. Biz inadına sokakta ve yaşamın içinde olmaya devam edeceğiz.  Tarım haftası etkinliklerimizi de bu anlayışla gerçekleştireceğiz.
Özellikle haftanın başlangıç günü olan 8 Ocak Pazar 13:00te Gündoğdu Meydanı'nden başlayan arım kortejimizi aynı zamanda teröre karşı bir yürüyüş olarak gerçekleştirip Cumhuriyet Meydanı'nda İstiklal Marşı ile birlikte Atatürk Anıtına Çelenk bıraktık.' dedi.

'İnadına birlik, inadına üretim'

İzmir Kent Konseyi Genel Kurulu Kültürpark Gençlik Tiyatrosu'nda gerçekleşti. Genel kurula, İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu terör olaylarıyla ilgili kanaat önderleri ve sivil toplum örgütlerine çağrıda bulundu.
Gruşçu, 'Böylesi hassas bir dönemde üretene sekte vurmaya çalışanlar, kentimizin ve ülkemizin birliği ve bütünlüğü için çalışanı yerden yere vuranlar; bu hainlerin ve işbirlikçilerinin hizmetkârıdır. Bizler ise, yaşamı kentimiz ve ülkemiz için üreterek hiçbir karşılık beklemeksizin savunan hizmet etmeye ant içmiş hizmetkârlarız. Biz, bu kentin hizmetkârıyız. Biz, ülkemizin hizmetkârıyız. İçeride veya dışarıda bu tür işbirlikçilerine asla fırsat vermeyecek, birliğimize ve bütünlüğümüze kastedenlere en iyi cevabı hizmetimiz ve üretkenliğimizle vereceğiz.' ifadelerini kullandı.

'Bu yıl üretim yılımız olacak'

İzmir Kent Konseyi'nin yaşamı savunma hareketine üreterek başlayacağını belirten Gruşçu, 'Bu yıl üretim yılımız olacak. Geçtiğimiz bir yıl boyunca çok ürettik, kentimize ve hemşehrilerimize hizmet ettik. Tüm yıl boyunca ürettiğimiz, ortak ve iştirakçi olduğumuz yedi projeyi hayata geçirdik. Dört akademiyle onlarca mezun verdik. Sayısız etkinlik gerçekleştirdik. Bu yıl daha da etkin çalışacağız. Ülke için, kent için, kentli için. Daha fazla üretecek, birbirimize daha sıkı sıkıya sarılacağız. Dediğim gibi biz, bu kentin ve kentlinin hizmetkârıyız. Üreterek yaşamı savunacağız' diye konuşarak konseyin bir yıllık çalışmalarından bahsetti.

Tekstil ve hazır giyimde 'STA' endişesİ

Çerçeve anlaşması imzalanan Türkiye-Pakistan Serbest Ticaret Anlaşması'nda (STA) nihai imzalar atılırsa, Çin ve Bangladeş gibi ülkelerle STA'sı bulunan Pakistan'ın Türkiye'ye tekstil ürünleri ihracatı patlama yapacak. Diğer ülke ürünleri 'trafik sapması' ile Türkiye pazarına girecek.
Dünyanın önde gelen lojistik firmalarından Japon Yusen, İzmir merkezli İnci Lojistik ile birleşme kararı aldı.
Rekabet kuruluna başvuru yapıldı.
Birleşmenin 1 Nisan 2017'de olması planlanıyor.

EBSO hakkında 4 bine yakın haber

Geride bıraktığımız 2016 yılı boyunca Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) hakkında yıl içinde daha çok yeni bir hizmet binası yapılması ve işlemlerin odaya gelmeden online olarak yapılması için çalışmalarına başlanan 'Online Oda' projeleri ile ilgili haberlerin öne çıktığı belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress'in, Türkiye'deki Sanayi Odalarını kapsayan incelemesine göre, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) hakkında geçtiğimiz yıl ulusal, bölgesel ve yerel yazılı basında toplam 3 bin 929 haberin yayınlandığı tespit edildi.
Araştırmaya göre, 2016 yılı ile ilgili değerlendirmeleri başta olmak üzere yapmış olduğu çeşitli açıklamaları ile gündeme gelen Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar hakkında geçen yıl yazılı basına toplam 2 binin üzerinde haber yansıdığı belirlendi. Ayrıca Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Başkanı Salih Esen ile alakalı da yazılı basında son bir yılda 300'e yakın haber yayınlandığı tespit edildi.

DİP EKSPRES

Son durağı müze!


Avrupa'da '2016'nın En İyi Otomobili' seçilen Fiat Egea Sedan 4,5 ay önce çıktığı 41 bin km'lik dünya turunu başarıyla tamamladı. Deneyimli otomobil gazetecisi Okan Altan'ın pilotajında Tofaş Fabrikası'ndan yola çıkan Fiat Egea Sedan, tam 22 ülkeden geçerek başlangıç noktasına geri döndü. Zorlu parkurları hiçbir mekanik arıza yaşamadan başarıyla tamamlayan ve Türkiye'de üretilip dünyayı dolaşan ilk otomobil olan Fiat Egea bir kez daha ezberleri bozdu.
Tofaş çalışanları Fiat Egea Sedan'ı Bursa'da coşkulu bir şekilde karşıladı.
Çalışanlarla birlikte Egea'yı karşılayan Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu gösterdiği azim ve kararlılık için Okan Altan'ı kutlayarak kendisine plaket takdim etti. Dünyayı dolaşan Fiat Egea Sedan'ın son durağı ise Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi olacak.