Yapılan araştırmalara göre akıllı telefon sahiplerinin yüzde 59'u için akıllı telefonun hayatlarının vazgeçilmez ve önemli bir parçası olduğu ortaya çıktı.
Kullanıcıların yüzde 44'ünün gün içinde akıllı telefonlarına bakamadıklarında kendilerini huzursuz hissettiği, yüzde 38'inin ise sabah uyanınca ilk yaptıkları şeyin akıllı telefonlarından sosyal medya hesaplarını ve mesajlarını kontrol etmek olduğu tespit edildi.
GfK ve DigitalTalks tarafından yapılan araştırmadan edinilen bilgilere göre, akıllı telefon sahiplerinin yüzde 28'inin gece telefona bakmak için uyandığı belirlenirken her iki kişiden birinin ise uyurken telefonunu yakınında tuttuğu saptandı.

En çok Facebook var
 

Araştırmaya göre akıllı telefon sahibi olanların büyük çoğunluğu  telefonlarında sosyal medya uygulaması olarak Facebook'u kullanırken telefonlarında Facebook kullanan erkeklerin oranının kadınlara göre daha yüksek olması dikkat çekti. Facebook'tan sonra telefonda en çok kullanılan uygulama Instagram olurken bu uygulamayı Twitter ve Snapchat'in  takip ettiği belirlendi. Akıllı telefonunda sosyal medya uygulamalarını kullanan yaklaşık her 4 kişiden üçünün bu uygulamaları sürekli veya sık sık kontrol ettiği görüldü. ülkemizde en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ı Messenger'ın  takip ettiği görüldü.
Her 3 akıllı telefon sahibinden ikisinin ise akıllı telefonları olmasına rağmen hala SMS kullanmaya devam ettikleri anlaşıldı.
Bu mesajlaşma uygulamalarını kullananların yaklaşık yüzde 72'sinin sürekli ya da sık sık telefonlarını kontrol ettiği tespit edildi.
 
Çözüm üretilebilir

Son yıllarda market zincirlerinin sebze ve meyve reyonlarında çok miktarda karşımıza çıkmaya başlayan straforun, çevre için en kötü ambalaj maddelerinden biri olduğu belirtildi. Uzmanlar; 'Köpük' olarak da bilinen bu malzemenin gerçek adının Polistiren olup petrolden üretildiğini belirtiyor. En ucuz ambalaj malzemesi olduğu için kullanımı ülkemizde artan ancak dünyada özellikle gıda ve kullan-at sektörlerde kullanımında kısıtlanmaya gidiliyor. Çünkü doğada hemen hemen hiç çözünmeyen, yüzyıllarca kalabilen bir madde olmasının yanı sıra özellikle kuş ve deniz canlılarının yanlışlıkla yemesi sonucu hayatlarını tehlikeye sokuyor. Bu nedenle bazı hayvan severler, büyük firmaların konuyu ele alarak bir çözüm getirmelerini istiyorlar.

Daha verimli hale getiriyor

Akıllı üretim sayesinde şirketlerin daha verimli hale geldi belirtildi.
Uzmanlar; Akıllı teknolojileri kullanan firmalar üretim verimliliğini en az yüzde 30 artırırken işletme maliyetlerini ise yaklaşık yüzde 20 düşürdüklerini gördüklerini açıkladılar.

Valor çözümleriyle 'akıllı fabrikalar'

CDT Bilgi Teknolojileri'nin Türkiye pazarına sunduğu Mentor - Valor çözümleri 'üretim süreci entegrasyon platformu' olarak; yazılım, donanım ve nesnelerin interneti (IoT) teknolojilerini kullanarak üretim hattındaki bilgilerin anında kurumsal kaynak planlama sistemlerine aktarımından üretim hattı performans değerlendirmesine, üretim ve malzeme izlenebilirliğinin artırılmasından kalite kontrol süreçlerinin kolaylaştırılmasına pek çok fayda sağlıyor.

Betonlaşmayı önlüyor

Çevreci Enerji Derneği (ÇED) Başkanı Tolga Şallı, rüzgar enerji santrallerinin iklim değişikliğiyle mücadele ve ülkemizin enerji bağımsızlığına giden yolda en önemli güç olduğunu söyledi. RES'lerin yapıldığı bölgelerde mevzuat gereği betonlaşmanın yasak olduğunu da belirten Şallı, imar rantı uğruna yok edilmeye çalışılan Çeşme tepelerinde rüzgar enerji santralleri sayesinde ekolojik hayatın devam ettiğini kaydetti.

DİP EKSPRES

Tofaş'a Altın Eldiven Ödülü!


World Class Manufacturing/Dünya Klasında Üretim (WCM) kapsamında Altın Seviye'de üretim yapan Tofaş, iş sağlığı ve güvenliği alanında başarılı uygulamaları ile dikkat çekmeye devam ediyor.
Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası tarafından İstanbul'da düzenlenen Altın Eldiven Töreni'nden bir kez daha ödülle ayrılan Tofaş aynı ödülü üst üste ikinci kez alma başarısı gösterdi.
Tofaş adına ödülü alan Fabrika Direktörü Erdal Şimşek aldı. Konuşmasında, 'Tofaş olarak, uzun yıllardan bu yana, sıfır hata ve sıfır iş kazası hedefi ile çalışıyoruz. Yılda 55 bin saat iş güvenliği eğitimi veriyoruz. Çalıştığımız ortamı güvenli kılarken uygulamalarımızı ilgili kesimlere yayma misyonunu benimsiyoruz' dedi.