19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 99. Yıl dönümü hepimizi kutlu olsun. Tüm yurtta olduğu gibi İzmir'in tüm ilçelerinde de bir dizi etkinlikle kutlanacak. Kutlama dahilinde ilçelerde farklı etkinlikler düzenlenecek.

Her okul 19 Mayıs Cumartesi günü kendi bünyesinde kutlama programı yapacak. Okullar hafta boyunca günün anlam ve önemine uygun okul gazetesi, sergi, yarışma gibi etkinlikler düzenleyecek.

Hep yanılmışız

Siyaset özellikle ekonomi üzerine iyice ısınacak herhalde. Ramazan'la birlikte iftarlar da başladı, hediyeler de...
Örneğin yine bazı kentlerimizde kömür dağıtımının ön sırayı aldığını duyuyoruz. Herhalde bu işi yapanlar karınca ile bizim 'cırcır böceği' dediğimiz, Ağustos Böceği arasındaki hikâyeyi anımsamış olacaklar. Biz bugüne kadar hep 'karıncayı' haklı bulduk ama bazıları kulağımıza kar suyu kaçırdı.
Ağustos Böceği'nin inanılmaz yaşam öyküsünü...
Merak edenler araştırıp bulabilir. Yıllarca nasıl yanlış yönlendirilmiş olduğumuzu da anlaşılır. Filistin'de yaşananları biliyoruz. Müslümanlar bu mübarek günlerde Amerika ve İsrail işbirliğiyle katlediliyor. Hükümete şimdi muhalefet şöyle diyor:
'Gel İsrail mallarını boykot et!'
Ama yanıt şöyle:
'Edemem!'
'Ticareti kes!'
Yanıt yine belli:
'Kesemem!'
Bununla da kalınmıyor, şöyle deniyor:
'E petrol taşımacılığı yapma!'
Yine benzer bir yanıt:
'Olmaz!'
Bu bana 'Dostluk başka, alışveriş başka!' sözünü anımsattı. Ama işin bir de siyasi yönü var ki, bu konuda bir şey diyemem...
Çünkü muhalefet, daha doğrusu CHP'liler, AKP'li yöneticilere; 'Mavi Marmara'da aldığın 20 milyonu geri ver!' önerisini getiriyor. Aynen ticari konularda olduğu gibi olumsuz yanıt alıyorlar:
Çünkü; 'Veremem' diniliyor.
E ne yapacaksın İsrail'e karşı?
Ne yapacaksın?
Sadece dün olduğu gibi miting yaptık.

Adaletsizlikler giderilmeli

Önemli bir noktaya daha değineyim: Bir subay emekli oluyor, görev tazminatını alıyor. Güzel!
Ama bir astsubay niye alamıyor? O neden zarara uğruyor?
Bu adaletsizlikler inşallah önümüzdeki dönemde giderilir. Ataması yapılmamış, 350 bin öğretmen var. Öğretmenlerin 3600 gün sorunu çözüldüğünde 200 bin öğretmen emekli olacak. Onlar emekli olduğunda yerine gençler gelecek. Polislere sendika hakkı yıllardır gündeme geliyor. Bakalım bu kardeşlerimizin sorunu da arada düzeltilecek mi?
Özellikle bazı sendikalar, 'Angarya yok!' diyorlar...
Mutlaka arada duymuşsunuzdur bunları...
Devlet memuru 40 saatten fazla çalıştığında nasıl mesai ücreti alıyorsa, polis de almalı, değil mi?
Bunlar ve benzerleri herhalde en kısa zamanda çözüme kavuşturulacak.

İşte gerçek

Dolar geldi 4 buçuğa, Euro olmuş 5 buçuğa. Başbakan Binali Yıldırım'a soruyorlar, cevap 'Dolsa ne olur dolmasa ne olur?'
Ekonomi Bakanı'na soruyorlar; 'Ne diyorsun?'
'Kurlardaki artışla ilgilenmiyorum!' diyor.
Belki politika gereği böyle konuşuyorlar ama tüm piyasa daha doğrusu tüm millet ilgileniyor.

DİP EKSPRES

Göztepe'den İzmir MS Derneği'ne destek

30. yılını çeşitli farkındalık etkinlikleri ile kutlayan İzmir MS Derneği'ne bir destek de Göztepe Spor Kulübü'nden geldi. 'MS Farkındalığı Yaratma' etkinlikleri kapsamında, 19 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek Göztepe – Galatasaray karşılaşması öncesi Göztepeli futbolcular 'Multipl Skleroz'un Farkındayız İzmir Ms Derneği'yle yol arkadaşıyız'ı pankartla sahaya çıkarak MS hastalığına dikkat çekecekler.
MS, genç/erişkinleri etkileyen ve trafik kazalarından sonra özürlülük oranı en yüksek olan  önemli bir nörolojik hastalık.