Yargıtay 5'inci Dairesi’nin, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven hakkında 'ihaleye fesat karıştırmak'tan verilen toplam 8 yıl 4 aylık cezasını onamasının ardından çeşitli yollarla tepkilerini dile getiren Dikilililer, yeni bir protestoya imza atacak. CHP Dikili İlçe Örgütü ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, ilçede yarın görülecek çevreyle ilgili davayı ilk duruşmasından beri takip eden, şu anda yurtdışında bulunan Osman Özgüven’in yerine izleme kararı aldı. Duruşmaya ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler de izleyici olarak katılacak.

KOZAK DAVASI

Dikili Adliyesi’nde yarın sabah 09.30’da TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, avukat Hasan Namak ve Kozak Çevre Derneği üyesi Gülden Karabudak’ın Kozak Yaylası’nda bulunan bir maden alanına girmek istedikleri için yargılandığı davanın 3. duruşması görülecek. Duruşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler’in yanı sıra sanık olarak yargılanan Tema Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca’ya 'Alternatif Nobel Ödülü' olarak anılan 'Right Livelihood Onur Ödülü'nü veren Right Livelihood Vakfı temsilcileri de izleyici olarak katılacak. Duruşma öncesi CHP Dikili İlçe Örgütü ve bazı sivil toplum örgütleri, duruşmayı başından beri izleyen ancak bu kez Dikili’de bulunmayan Belediye Başkanı Osman Özgüven’in yerine izleme kararı aldı. Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri siyanürlü altın çıkartılması, termik santraller, çevre felaketlerine karşı mücadelesiyle tanınan Belediye Başkanı Osman Özgüven’in yokluğunu aratmayacaklarını dile getirdi.

HER CUMARTESİ MİTİNG

Bu arada ilçede bulunan sivil toplum örgütleri Belediye Başkanı Osman Özgüven’e verilen ceza düzeltilinceye kadar her cumartesi miting yapma kararı aldı. 24 Kasım 2012 Cumartesi yapılacak ilk mitinge çok sayıda sanatçı, akademisyen, yazar ve politikacının katılımının beklendiği dile getirildi. Dikili Belediyesi çalışanları ise hapis cezası karşısında Dikili halkının görüşlerini yazmaları için belediye girişine bir defter açtı.

PANKART İNDİRİLDİ


Öte yandan geçen Cuma günü Dikili Atatürk Meydanı’nda, Özgüven’e destek amacıyla yapılan miting sırasında meydanın arkasında bulunan duvara asılan 'Hepimiz Özgüveniz' yazılı pankartın sabah saatlerinde güvenlik güçleri tarafından kaldırılması vatandaşların tepkisiyle karşılandı. Pankartın kaldırılmasının ardından CHP Dikili İlçe Örgütü, kaymakamlığa itiraz etti. Taraflara tebliğ edilmemesine rağmen hakkındaki 8 yıl 4 ay hapis cezasının Yargıtay’ca onandığının duyulmasının ardından Osman Özgüven’in yurtdışını çıktığı belirlenmişti.