Özellikle öğrencilerin heyecanla bekledikleri yarıyıl tatili başladı.
İfadelerine göre 6 Şubat'a kadar özgürler.
Nedense çocuklarımız ders çalışmadan hep şikayetçiler.
Bizler de onların bu halleri ve düşüncelerinden.
Yıllardır tartışılır;
Ara tatilde öğrencilere ödev verilip verilmemesi...
Milli Eğitim özellikle bu yıl ödev verilmemesi konusunda ısrarlı, ancak bazı veliler çocuklarının arkadaşlarından geri kalmaması için özel öğretmenlerle eksiklerini kapatmaya çalışıyorlar.
15 günlük dönemi kendilerine göre en iyi şekilde değerlendirmeyi düşünüyorlar.
Bazı uzmanların dedikleri şu:
Çocuklarımız; 15 günlük ara tatili iyi değerlendirmeli, hem dinlenmeli hem de başarısız oldukları alanlarda çalışmalı, en önemlisi de fırsat buldukça bol bol kitap okumalıdır.
Velilerimiz, karne dolayısıyla öğrencilere hiçbir şekilde baskı yapmamalıdır.

Yanlarında olmalıyız

Bu arada eğitime büyük önem verdiklerini kaydeden belediye başkanları, eğitime yönelik çalışmaları yaparken, hem çocuklarımızın iyi bir geleceği olması hem de onların ileride güzel yerlere gelmesi için önemli hizmetler veriyorlar.
İlköğretim çağından başlayarak tüm eğitim yaşamı boyunca farklı desteklerle çocuklarımızın yanında oluyorlar.
Uzmanların ifadesine göre; yoğun bir değişimin yaşandığı bugünün dünyasında meraklı, öğrenmeye istekli, üretken, öz güvenli, kendini iyi ifade edebilen, sürekli yeni şeyler öğrenebilecek ve yeni fikirler bulup bunları uygulayabilecek insan kaynağına ihtiyaç vardır.
İnsanlığı seven, değerlerine sahip çıkan, temiz karakterli nesiller yetiştiren; ezberden, taklitten ziyade analitik düşünebilen gençleri heyecanlandıran, sorgulayıcı ve eleştirel bakışı fertlere kazandıran sistem bizim geleceğimizin garantisi olacaktır.
Yine uzmanlar gibi bizim de istediğimiz gibi; eğitim sistemimiz, Anayasa'dan başlanarak kanunlar, yönetmelikler ve diğer mevzuat çerçevesinde çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek, milletin beklentilerini karşılayacak şekilde yeniden ele alınmalıdır.
Aksi taktirde;
Türkiye'yi uluslararası öğrenci değerlendirme sınavlarında dereceye sokamayan mevcut eğitim programlarıyla yerimizde saymaya hatta daha da geriye gitmeye mahkûm olmaya devam ederiz.
Bunları da bir Türk yurttaşı olarak, 'büyüklerimiz' olarak adlandırdığımız kişilerden istiyoruz.

Özveriyle çalışıyorlar...

2016-2017 eğitim-öğretim yılı birinci kanaat döneminin sona ermesi dolayısıyla neredeyse tüm kuruluşlar mesaj yayımlıyor.
Mesajlarda, eğitim çalışanlarının birçok olumsuzluğa rağmen özveriyle çalıştıkları belirtiliyor.
Bilindiği gibi; kamudan tasfiye edilmesine yönelik tedbirlerin alınması nedeniyle, bazı olumsuzluklar yaşandı.
İhraçlar, açığa almalar, özellikle valilikler ve kaymakamlıklar tarafından açığa alınanların durumlarının netleştirilmesinin gecikmesi eğitim-öğretimi bazı yerlerde etkiledi.
Sanıyorum önümüzdeki zaman aralığında; öğretmen açığı, ek ders esaslarındaki sıkıntılar, ders ücretlerindeki şikâyetler, mülakata dayalı sözleşmeli öğretmenlik, performans, rotasyon, müfredat, alan değişikliği, kariyer basamakları gibi birçok sorun çözüme kavuşturulur. Eğitim gündemi tamamen olağan hale döner.

Batur'dan çocuklara sirk müjdesi

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, çocukların sömestr tatilinde doyasıya eğlenmesi için Türkiye'nin ilk sirki olan Avrasya Sirkini Narlıdere'ye getirdi. Birbirinden eğlenceli ve ilginç şovlarıyla çocukları büyülemeye hazırlanan sirk 5 Şubat'a kadar, Narlıdere Demokrasi Meydanı'nda olacak.
Sömestr tatili süresince, hafta içi günlerde saat 19.00'da, Cumartesi ve Pazar günleri saat: 13.00'de, 14.30'da, 16.00'da, 17.30'da ve 19.00'da Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı'na kurulan ısıtmalı sirk çadırında gösterilerini çocukların beğenisine sunacak. Yok olmaya yüz tutan geleneksel seyirlik sanatları halka tanıtmak için yola çıkan Sirk Topluluğu; ip canbazlığı, parendebazlık, ateşbazlık, akrobatlık, kılıçbazlık gibi Somut Olmayan Kültürel Miras kapsamındaki seyirlik sanatların yanı sıra, palyaçolar, sihirbazlar ve birbirinden eğlenceli gösterileriyle ziyaretçilerine ısıtmalı sirk çadırında keyifli saatler yaşatacak. Sirk biletleri çocukların 10 TL, yetişkinlerin 20 TL olarak açıklandı.


Çocuklar kitaplarla şenleniyor!

Bergama Belediyesi yarıyıl tatilinde çocukları kitap dolu, eğlenceli, keyifli bir şenliğe davet ediyor.
Bergama Belediyesi çocukların yarıyıl tatilinin eğlenceli ve keyifli geçmesi için 26-29 Ocak tarihleri arasında dört gün sürecek '1.Çocuk Kitapları Şenliği' düzenliyor. Bergama Belediyesi Çocuk Kulübü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen şenlikte çocuklar şiir, öykü ve yaratıcı yazma atölyeleri ile okumanın ve yazmanın keyfine varacak, birbirinden değerli çocuk edebiyatı yazarları çocuklarla söyleşecek. Ayrıca çocuklar, söyleştikleri ve atölyelerine katıldıkları yazarların imzalı kitaplarına erişebilecek. Kukla yapım atölyelerinde sanatla olan bağlarını pekiştirecek. 'Bergama Yerel Kültürü ve Yerel Tarihi' temasıyla gerçekleşecek söyleşi ve atölyelerle çocuklar kentin tarihinde zaman yolculuğuna da çıkacak.

Hayallerindeki oyuncakları çizdiler

İzmir'de ilk kez Karabağlar Belediyesi tarafından kurulan Kent Tasarım Atölyesi (KETA), sürdürdüğü yeni projelerle yaşam alanlarına yeni bir soluk getiriyor. Atölyede öncelikle çocuklar nasıl bir park ve oyuncak istediklerini hayal ederek, kendilerine verilmiş olan lego benzeri oyuncaklarla park oyun gruplarını oluşturdular.
Neşeli ve keyif dolu dakikalar geçiren çocuklar, yapmış oldukları oyuncak maketleri arkadaşlarına anlatarak, hayallerindeki oyun gruplarını paylaştılar. Çalışmalar devam edecek.

Sevgiliye özel hediyeler

Şimdi biraz da büyüklere dönelim...
İzmirlilerin bir hayalini daha Gençiz Fuarcılık gerçeğe dönüştürecek. Sevgiliye Hediye Günüleri 4-14 Şubat tarihlerinde Tepekule Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek.  Binlerce çiftin 14 Şubat Sevgililer Günü hediyesi ile anı ölümsüzleştirme tutkusu gerçeğe dönüşecek. Katılımcıların birbirinden özel hediyeleri yüzde 70'e varan indirimlerle sevdalılara sunacaklarını vurgulayan Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, kendilerine yapılan ısrarlı taleplerin bu organizasyonu doğurduğunu söyledi.

2 bin lira maaşla kadın taksici aranıyor

Zaman zaman kadınlarımızın ev ekonomisine katkısından söz ediyor örnekler veriyoruz. Hatta kadın özgürlüğünün, bağımsızlığının birince etkeni olarak gördüğümüzü söylüyoruz. İşte şimdi yeni bir fırsat daha karşılarına çıktı.
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, kent genelinde belirlediği 15 taksi durağına, gündüz çalışacak kadın sürücüler arıyor. İş için aranan tek şart B sınıfı ehliyeti olması.
Odanın, 'İzmir'de kadın eli taksiye değecek' isimli projesi kapsamında çalışmak isteyen kadınlar, alacakları eğitimin ardından İzmir sokaklarında taksilerin direksiyonuna geçip hizmet verecek.

If Weddıng Fashıon İzmir'de

Sektöründe Avrupa'nın en büyüğü IF Wedding Fashion İzmir Fuarı'nda moda rüzgârları esiyor, sezon trendleri fuarda görücüye çıkıyor. 4 gün sürecek olan fuar; Gala, Gelinlik Tasarım Yarışması finali, Performans Özel defilesi ve 8 solo defile olamak üzere toplamda 11 defileye ev sahipliği yapıyor.
Performans defilesi geçen yılın Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi Tuğçe Görgülü tarafından 9 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilecek. Gelinlik Tasarım Yarışması'nda finale kalan 15 gelinlik, açılış günü olan 7 Şubat'ta final defilesiyle jüri karşısına çıkacak.

Final heyecanını yaşayacak isimler

Türk Hazırgiyim sektörü için tasarımcı yetiştirme misyonu üstlenen EİB Moda Tasarım Yarışması'nın bu yılki finalistleri iki aşamalı elemenin ardından belli oldu.
10 tasarımcı 'Re-form' temasına göre tasarladıkları 4 kıyafetle 05 Mayıs 2017 Cuma akşamı yapılacak finalde dereceye girmek için ter dökecekler. Alev Ayten, Ayşe Türkel, Dilara Galimane, Dilek Süslüer, Ekrem Öztecir, Emre Erdemoğlu, Fulya Peker, Gökhan Peksarı, Gökhan Talay, Gulberk Örün, İpek Örük, Mehtap Yılmaz, Murat Acar, Nuray Atalayman, Nuray Uyar, Sema Akbay, Sümbül Çelebi, Tanya Eskinazi, Yiğit Eryendi ve Zeynep Acar'dan oluşan ön jüri ilk etapta başvurulardan 20 tanesini mülakata davet etmek için belirledi.
Final heyecanını yaşayacak tasarımcılar; Berrin Özer, Dilara Karaca, Ece Metiner, Ece Dörtköşe, Elif Uysal, Emre Pakel, Harun Çiftçi, İpek Çetinoyar, Özgür İnceoğlu ve Yağmur Aysan, oldu.

 
'İçinizdeki balon'a dikkat

Eğitim kadar sağlık da her zaman ilk sırada... Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi ve Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği işbirliğiyle düzenlenen 'İçinizdeki Balon' başlıklı panelde, karın bölgesindeki aort damarının çapının genişlemesiyle ortaya çıkan 'aort anevrizması' hastalığı hakkında bilgi verildi. Erken teşhiste yüzde 90 oranında tedavi edilebilen hastalık hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen panelde Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Anıl Ziya Apaydın ile Uzman Dr. Serkan Ertugay hastalığın teşhisi ve tedavisini anlattı. 65 yaş üstü özellikle sigara içen erkekleri uyaran Prof. Dr. Apaydın, 'Bu çok tehlikeli bir hastalık. Sinsice büyüyor ve kişilerin hayatını tehdit ediyor. Tanınması çok kolay.  Ameliyat ve girişimle tedavisi mümkün. 65 yaş üstü erkeklerin, özellikle de sigara içiyorlarsa, ailelerinde bu hastalık varsa basit bir görüntüleme yöntemi ile tetkik yaptırmaları gerektiğini söylüyoruz.' dedi.


DİP NOT

Ayşe Kulin ile sohbet


Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Kadınlar Birliği, öğrenci burslarına katkı yapmak amacıyla ünlü yazar Ayşe Kulin ile sohbet etkinliği düzenliyor. Yarınlarımızın güvencesi gençlerimiz için gerçekleştirilecek etkinlik, yarın saat 12.00'de Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Salonu'nda yapılacak.