Bu tür haberlerden hoşlanmıyorum. Keyif almıyorum, ama paylaşmak zorundayım. İnanılacak gibi değil ama oluyor, işte.

Hep 'Ayağını yorganına göre uzat!' dememize rağmen, kredi ve kart borcundan ilk altı ayda 711 bin kişi yasal takibe alındı. Ama şu da var: Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı bu yılın ilk yarısında 2017'nin aynı dönemine göre yüzde 16 azalarak 417 bin kişiye geriledi. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi tarafından, Negatif Nitelikli Bireysel Kredi ve Kredi Kartı Haziran 2018 Raporu yayımlandı.
Açıklamaya göre; Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı Ocak-Haziran 2018'de geçen yılın aynı dönemine göre sınırlı düşüşle 712 binden 711 bine geriledi. Bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı ise aynı dönemde yüzde 15 artarak 432 bine yükseldi.

Çocukların mottosu hareket

Allianz Türkiye, sürdürülebilirlik stratejisinin rehberliğinde tasarladığı kurumsal sosyal sorumluluk programı 'Allianz Motto Hareket'e start verdi. Allianz Türkiye CEO'su Aylin Somersan Coqui, çocukların hareket ve spor yoluyla sağlıklı büyümelerine ve gelişim göstermelerine katkı sağlayacak 'Allianz Motto Hareket' ile 8 yılda 7 bölgede 42 bin çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.
Paydaşlar; Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) Genel Sekreteri Şule Keskiner, Koruncuk Vakfı Genel Müdürü Ayşe Güveniş, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Genel Müdürü Sait Tosyalı ve Türkiye Atletizm Federasyonu IAAF Çocuk Atletizmi Proje Koordinatörü Necdet Ayaz'ın  da katıldığı toplantıda, projenin sınıf içi çalışmalarıyla çocukların spor ve hareket konusunda bilgi ve becerilerini artırmak, sınıf dışında farklı spor dallarıyla zenginleştirilmiş fiziksel aktiviteler gerçekleştirmek, saha çalışmaları ve açılacak iletişim platformlarıyla Allianz Türkiye çalışanlarını, acentelerini, tedarikçilerini ve müşterilerini, çocuklar ve aileleriyle buluşturmayı hedefliyor.
Test çalışmaları başlayan 'Motto Hareket Sahada' aktivitelerinin pilot uygulaması, 2018-2019 eğitim öğretim yılında EÇEV, Koruncuk Vakfı ve TEGV çocuklarıyla yapılacak.

TV reklam yatırımları artacak!

Genel olarak sakin bir yaz sezonu geçiren televizyon sektörü, siyasi ve ekonomik gündemi belirleyen seçim süreci boyunca hareketlilik yaşasa da sektörün oyuncuları, Eylül ayında başlayacak yeni sezona gözünü dikmiş durumda...
Reklam dünyasını da yakından ilgilendiren televizyon sektörü; magazin programları, yazlık diziler ve dönemsel yarışma programlarıyla genel olarak sakin bir sezon geçirdi. İzleyicilerin yaz boyunca devam eden bekleyişleri, yapımcıların yeni dizi – film – yarışma projeleri ile birlikte TV kanallarının reklam ve sponsorluk alma yarışı da şimdiden başlamış durumda. Uzun yıllardır medya satın alma konusunda çalışmalar yürüten Union İstanbul Ajans Başkanı Mehmet Erkmen, 'Yeni sezonda TV reklam yatırımları artacak' diye belirtiyor.

Aynı oranda para harcıyoruz!

Son 10 yılın hane halkı tüketim verilerine göre, ulaşım harcamaları %68'lik büyüyerek neredeyse gıda harcamalarıyla aynı seviyeye geldi. Son 6 ayda trafiğe kayıtlı motorlu araç sayısı 460 bin 639 adet artarken, en büyük payı 277 bin 659 adetle otomobiller aldı. Bu araçların yıllık akaryakıt, sigorta ve vergi giderleri ülke ekonomisine 4,7 milyar TL ek katkı sağlayacak. Ancak sürdürülebilir bir gelecek için, her yeni otomobil için 280 ağaç dikilmesi gerekiyor!
Son 6 ayda trafiğe yeni katılan 277.659 bin otomobilin yıllık akaryakıt, motorlu taşıtlar vergisi, kasko ve trafik sigortası maliyeti 4,7 milyar TL'yi aşıyor. TÜİK verilerini inceleyen Koalay.com, hane halkı tüketim harcamaları içerisinde, son 10 yılda %68 oranında artan ulaşım bütçesinin neredeyse gıda ile eşitlendiğine dikkat çekiyor. 2008'de bir aile, bütçesinin %22,6'sını gıdaya, %14,1'ini ulaşım giderlerine harcarken, bu yıl gıda harcamaları %19,7'ye düştü, ulaşım harcamaları ise %18,7 seviyelerine dayandı.

DİP EKSPRES

Türkiye'nin bugün yaşadığı kriz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twıtter adresinden yaptığı açıklamada, 'Türkiye'nin bugün yaşadığı kriz, salt bir ekonomik kriz değildir... Teşhisi doğru koyalım, yaşanan kriz bir siyasi krizdir... O nedenle diyoruz, Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor' dedi.