Yedi Kocalı Hürmüz, Türk mizahının önemli isimlerinden Sadık Şendil tarafından yazılmış eserden senaryolaştırılan bir oyundur. İlk defa 1971 yılında sahnelenmiştir. O tarihten bu yana belki binlerce kez sahnelenmiş, 2009 yılında da filmi çekilmiştir.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) TV8'i, 'Yetenek Sizsiniz' adlı programı nedeniyle tekrar cezalandırdı. Programın 27 Aralık 2017 tarihli bölümünde sahneye çıkan "Ottoman Tiyatral Dans Grubu", şarkı eşliğinde gösteri yaptı. Gösteri sırasında çalan ve "Gökten yağmur gibi herif yağacak, kızlar şükredin Allah Baba'ya" ifadelerini içeren ve 7 Kocalı Hürmüz eserinde de yer alan şarkının "Toplumun milli ve manevi değerlerine aykırı olduğuna" karar verildi. Oy çokluğu ile alınan kararda, Allah'a "baba" atfında bulunulmasının; Kuran'da ve İslam'da değil Yahudilik ve Hıristiyanlıkta yer aldığı belirtildi. Diğer dinlerden etkileşimle zikredilmesi ve Müslümanlar açısından kutsal olan bir durumun hafife alınmasının yayın ihlali olduğu değerlendirildi. Raporda, "Çoğunluğun Müslüman olduğu ülkemizde, Kuranı Kerim'deki temel inanç esası olan Tevhid'e aykırı olan, 'Allah Baba' tabirinin milyonların izlediği bir yarışma programında, diğer dinlerden etkileşimle zikredilmesi ve Müslümanlar açısından kutsal olan bir durumun eğlenceye vesile yapılarak hafife alınması suretiyle ihlal oluştuğu değerlendirilmiştir" denildi. "7 Kocalı Hürmüz" eserindeki şarkının çalındığı program ile ilgili geniş dini değerlendirmelerin yapıldığı RTÜK raporunda, "Kuranı Kerim'de, Allah'ın cinsiyet, doğurma ve doğurulma gibi insana ve diğer varlıklara atfedilen özelliklerden münezzeh olduğu açıkça ve mutlak bir biçimde belirtilmektedir. Allah'a 'baba' atfında bulunulması, Yahudilik ve Hıristiyanlık'ta bulunan; ancak Kuran'da küfür ve şirk olarak eleştirilen bir durumdur" ifadeleri kullanıldı.TV8'in, "Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırılık" gerekçesiyle, cezalandırılmasına oy çokluğu ile karar verildi. Karar üzerine TV8'e 1 milyon TL'nin üzerinde ceza kesileceği öğrenildi.

1971 yılından beridir, bu ülkede yaşayıp da 'Yedi Kocalı Hürmüz' oyununu seyretmemiş çok az insan olduğunu tahmin ediyorum. Bu yazıya ilgi gösteren tüm dostlarımın da bu oyunu en az bir kez izlediğini düşünüyorum. Tam 47 yıl boyunca kimseyi rahatsız etmeyen, kimsenin zihninde Müslümanlığa aykırılık hissettirmeyen eser, 48.yılında kendini 'dini bütün' olarak tanımlayan kurul tarafından sakıncalı olduğu tespit edildi. 'Allah Baba' sözünü hayatım boyunca yüzlerce farklı kişiden duymuşumdur. Kendi annem, babam dahil bu kişilerin küfür ve şirk içinde olabileceklerini hiçbir zaman düşünmemiştim.

Birileri bizleri bölmeye, ayrıştırmaya yemin etmiş gibi. Her şeyden bir vazife çıkartarak 48 yıl kimsenin aklına gelmeyen, vicdanına sığmayan saptamaları 'Amerika'yı yeniden keşfetmiş gibi' topluma zorlamalarını anlamak mümkün değil. Bağnazlığın zaman geçtikçe azalıp yok olacağını düşünürken, her geçen gün daha da artan karanlık, bu ülkede herkesin uyanık kalmasıyla yenilebilir ancak. Bu karanlık, sizleri uyutmayı başarırsa, uyandığımızda elimizde hiçbir şey kalmayacak.