Tarihi sevseniz de sevmesenizde son günlerde Muhteşem Yüzyıl dizisinin de etkisiyle bu soru herkesin dilinde. Acaba tarihte bu kadar önemli yer tutan, koskoca bir Osmanlı İmparatorluğuna yön veren sultanın ölümünün sebebi ne olabilir? Kulunç olan biri ölür mü? Ya da biraz daha derinlemesine sorarsak bu kadar şiddetli omuz ağrısını hangi hastalıklar yapar?

Eminim diziyi izleyen veya tarihle ilgilenen pekçok kişi internetten araştırmaya çalışmış, tanıdığı hekimlere sormuş, bu soruya cevap aramıştır. Tam da benim kafamdan bunlar geçerken bir kitapla karşılaştım. Çok yeni, taptaze bir kitap. Nisan 2014'te basılan suikast, sır ölümler ve esrarengiz olayları tarihle tıbbı harmanlayan bir eser.



Talha Uğurluel'i kitaplarından ve tv programlarından tanıyorum. 'Tarihi Sevdiren Adam' deniyor kendisi için, ben de katılıyorum bu görüşe. Daha önce kaleme aldığı yazılarını da okuduğumdan tarzını biliyor ve seviyorum. Talha Bey ile bu kitabı yazan bir kişi daha var ki şahsen tanıdığım! Tarihin içinde dedektif gibi dolaşan bu hekim ise Dokuz Eylül Üniversitesi Fizyoloji ABD'dan Prof. Dr. Muammer Kayatekin, benim doktora yaptığım bölümde hocam. Kitabı bir solukta okudum. Çünkü ikisinin de bilgi ve donanımlarına çok güveniyorum.

Soru ve cevaplarla, konuyu anlatan zengin fotoğraf içeriğiyle tarihte yer alan önemli şahsiyetlerin ölüm sebeplerini aydınlatan kitabı tavsiye ederim.

Hürrem Sultan'ın neden öldüğüne gelince... Kitabı okuyun derim!

Sağlıkla kalın.