Otomotivde Türkiye'de üretim yapan markaların iki ilave modeline yönelik çalışmaları olduğunu kaydeden Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Modeller sadece Türkiye'de üretecek. Bu konuda son noktaya geldik. Normal teşvik vereceğiz" diye açıklamada bulundu.
Otomotivde Türkiye'de üretim yapan firmaların iki yeni modelini sadece burada üretmeleri için teşvik verileceğini belirten Bakan Zeybekci, 'Otomotiv ihracatında 7. ay sonu itibarıyla yüzde 40 artışımız var. İddialı şekilde çalışıyoruz; teşviklerimiz, desteklerimiz, en azından problem yaşanan alanların ortadan kaldırılması gibi. Otomotivde dünyada çok iddialı bir ülke olmak istiyoruz. Türkiye'ye haksızlık da yapmayalım, bunlar tesadüfi değil, özel çalışmalar yürütüyoruz. Otomotivde Türkiye'de üretim yapan markaların iki ilave modeline yönelik çalışmalarımız var. Modelleri dünyada sadece Türkiye'de üretecekler, bu konuda son noktaya geldik, sonbaharın sonuna doğru netleşir. Normal teşvik vereceğiz' açıklamasında bulundu.
Bakan Zeybekci, petrokimya ve türev ürünlerine yönelik süper teşvik verilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünün de altını çizdi.

Migros zarar açıkladı

Migros 2017 ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı.
Migros, 2017 ikinci çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını açıkladı. Şirketin ikinci çeyrekteki net zararının 117.5 milyon TL olduğu belirtilirken, aynı döneme ilişkin net zarar beklentisi 106.1 milyon TL seviyesindeydi.
Migros, bu yılın ilk çeyreğinde 907 milyon TL net kar açıklamıştı. İkinci çeyrekteki 117.5 milyon TL'lik zarar rakamının ardından şirketin yılın ilk yarısındaki toplam net karı 789.4 milyon TL'ye geriledi.


Bayram rezervasyonları % 80'de

Kurban Bayramı rezervasyonlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, sahil bandındaki tesislerde rezervasyonların yüzde 80'leri aştığını bildirdi. Bayram tatillerinin sektöre ciddi hareketlilik sağladığını dile getiren Ulusoy, özellikle Antalya'da Side, Alanya, Manavgat, Belek ve Kemer, Ege Bölgesi'nde Çeşme, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Didim ve Fethiye turlarının ön plana çıktığını belirtti.
Kültür turları arasında Kapadokya, Eskişehir, Kuzey Ege ve Karadeniz turları, yurt dışı turlarında da İtalya ve İspanya turlarının ön plana çıktığını ifade eden Ulusoy, 'Benelüks turları, Orta Avrupa turları ve Balkan turları da ilgi gören yurt dışı destinasyonlar arasında yer alıyor' diye konuştu.

Dip Ekspres

Tüketici şikayetlerinde başvuru kolaylaştırıldı


Tüketici şikayetleri artık e-devlet üzerinden de yapılabilecek. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, tüketici hakem heyetlerine yapılacak başvuruları kolaylaştıran bir düzenleme yaptı. Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinde değişiklik yapılarak, Tüketici Hakem Heyetlerine elden başvuru yanı sıra, elektronik ortamda e-devlet sistemi üzerinden Tüketici Bilgi Sistemi ile yapılması imkanı da getirildi. Yönetmelikte yapılan bir başka değişiklikle, Tüketici Hakem Heyetlerine başvuru ve heyetlerin kararlarıyla ilgili istatistiki bilgilerin oluşturulmasına ilişkin esasları düzenleyen madde yürürlükten kaldırıldı.
Tüketici Hakem Heyeti başkan ve üyeleri, aynı uyuşmazlıkla ilgili daha önce bilirkişilik veya hakemlik yapmış olsalar da artık uyuşmazlıkla ilgili toplantıya katılabilecekler. Başkan üye ve raportörler, bilirkişi olarak görevlendirilemeyecekler.

İstatistiki bilgi artık toplanmayacak

Eski yönetmeliğin, başvurular ve kararlara ilişkin istatistikleri 3'er aylık dönemler halinde ilçe tüketici hakem heyetlerinin il müdürlüklerine göndermelerini öngören 29'uncu maddesi yürürlükten kaldırıldı. Bu madde, il müdürlüklerinin de istatistiki bilgileri 10 gün içinde genel müdürlüğe bildirmesini öngörüyordu.