Adil kullanım koşullarının tamamen kaldırılmasının ilk adımı olan AKK sonrası hızlarındaki iyileştirme 1 Mayıs tarihi itibariyle uygulanmaya başladı. Uygulamaya geçiş ile birlikte bazı internet sağlayıların yeni paketler sundukları gözlendi. Turkcell Superonline uygulamanın ilk gününde AKK'nın aşımında ekstra ücretlendirme yapılacağı ile ilgili haberler ile ilgili şu açıklamayı yaptı.
'Turkcell olarak sunduğumuz paketlerimizde, sosyal medya ve internetteki haberlerde yer aldığı gibi BTK'nın yeni mevzuatına göre belirlenen hız kademeleri geçildikten sonra tüketilen her 1 GB için ekstra ücret talep edilmesi şeklinde bir karar ya da uygulama bulunmamaktadır'


KabloNet'te GB başına 2 TL


Kablonet kotalı paketlerinde kota aşım ücretini GB başına 2 TL olarak belirledi. Buna göre Kablonet kullanıcıları kullandıkları pakete göre kotayı aşmaları durumunda kullanıkları pakete göre maksimum 129,99 ila 649,99 TL arasında ücret ödeyecekler.
 

BTK yeni paketler ile ilgili açıklama yaptı


'Mevcut aboneler kesinlikle hiçbir şekilde ekstra ücretlendirilemez. Aynı zamanda AKN iyileştirmesi kapsamında önceki dönemlere göre daha hızlı bağlantı ve gece 02.00 ile 08.00 arası AKN sınırlaması olmadan kullanım sunulacak. Şu anda kullanıcılar yeni düzenlemenin tadını çıkarsınlar. Operatörler herhangi bir regülasyon zorlaması olmadığı halde, limitsiz ve AKN'siz paketler sunmaya başladılar'


Doping, Turkcell ve TurkNet'ten AKN'siz seçenekler


AKN'nin tamamen kaldırılacağı tarih olan 20 Aralık 2017 tarihini beklemeyen Doping, TurkNet ve Turkcell AKN'siz seçenekleri kullanıcıya sunmaya başladı.
Millenicom'un sahibi olduğu Doping, Aile Boyu Hızlı İnternet Kampanyası'nda saat 01.00 – 19.00 arasında altyapının desteklediği en yüksek hızda (100 Mbps kadar) AKN'siz interneti 44,90 TL den sunmaya başladı.
Turkcell Superonline sadece fiber internet müşterilerine sağladığı 'Platin Paket' 25 Mbps hıza sahip ve 89 TL den satılıyor. TurkNet ise 100 Mbps'ye kadar interneti AKN'siz olarak 59,99 TL'den taahhütsüz olarak satışa sunuyor.

***
Facebook, şiddet içeren ve uygun olmayan içeriği kaldırmak için 3000 kişiyi daha işe alıyor

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg dün yaptığı açıklamada, şirketin uygun olmayan yayınları ve videoları işaretleyip kaldırmak için ve daha iyi bir iş çıkarmaları için 3000 kişiyi daha içerik yöneticisi olarak işe alınacağını açıkladı. Şirketin uzun vadeli çözümü şiddet içeren ya da uygun olmayan yayınları otomatik olarak algılayacak yapay zeka teknolojisi geliştirmek kısa vadeli çözümü ise daha çok içerik yöneticisi.
Facebook'ta hali hazırda sadece içerik yöneticisi olarak çalışan tüm dünyada 4500 çalışanı var. Yapay zeka yazılımı geliştirilmesi hakkında da kısa bilgi veren Zuckerberg istenen kalite düzeyine ulaşmanın birkaç yıl süreceğini söyledi.