Sıcaklar bastırınca genelde, serinletici bir şeyler içmek isteriz.

Genelde tercihimiz ev yapımı limonata olmasına rağmen, maden suyu ve soda sofralarımızdan sonra ilk tercih edilen içecek oluyor.
Ama bir önemli noktayı unutuyoruz:
Maden suyu ve soda kör edebilir!
Maden suyu ve soda şişeleri, iş kazalarından sonra gelen göz yaralanması nedenleri arasında listeyi zorluyor.
Ülkemizde soda ve maden suyu şişelerine bağlı göz yaralanmalarıyla çok sık karşılaşıldığını söyleyen Doç. Dr. Levent Akçay 'Soda ve maden suyu şişeleri yere vurduğu zaman patlayarak şişe kapağını göze doğru fırlatır.
Kaza genellikle kazazedenin şişeyi açmaya çalışırken elinden kayan şişeyi yakalama refleksiyle öne eğilmesi sonucunda meydana geliyor. Yere belli bir şiddetle çarpan şişenin kapağı yerinden fırlayarak gözün yırtılmasına neden olabiliyor' diyor.
Yani maden suyu ve soda şişeleri, dikkatsizce açılmaya çalışıldığında gözde ciddi yaralanmalara sebep olabilir.
Soda şişesine bağlı göz yaralanmalarıyla sıkça karşılaşılıyor.

Asla dokunmayın!

Özellikle gözde delinmelere ve gözün dışarı çıkmasına neden olabilecek bu gibi kazalar önemli acil olgularının başında gelmekle birlikte, yapılmayan ya da yanlış yapılan her girişim geri dönüşsüz sonuçlara neden olabileceği için doğru müdahale hayati önem taşıyor.
Gözde delinmelerin meydana geldiği kazalarda ilk olarak gözün steril bir mendille veya pedle kapatılması gerekiyor.
Göze asla dokunulmamalı ve eğer göze bir şey battıysa kesinlikle çıkartmaya çalışmamalıdır.
Aksi takdirde gözün içindeki materyalin dışarı çekilme riski vardır.
Bu nedenle hiç vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.
Bu arada önemli bir noktaya da değinmek istiyorum:
Bu tür vakalarda deneyim sahibi olmayan hekimlerin yapacağı yanlış bir ameliyatın ömür boyu onarılamayacak durumlara neden olabileceğini aklımızdan çıkarmamamız lazım.

İlgilisi çok fazla

Magazin Gazetecileri Derneği için hazırlanan Haziran ayı magazin raporu açıklandı.
Ünlülerin sosyal medya paylaşımları, haziran ayında magazin medyasının gündemini oluşturdu.
Cem Yılmaz, devam eden ilişkisi hakkında yaptığı açıklamayla ve verdiği yeni film projesi haberiyle dikkat çekerken, hakkında çıkan taciz iddiasıyla magazin dünyasını sarsan isim Talat Bulut oldu.
Yıldızlı Şarkılar albümünün yankıları süren Yıldız Tilbe ve albümün en çok konuşulan isimlerinden Aleyna Tilki de ay boyunca medyada kendilerine yer bulmaya devam etti.
Haziran ayı magazin raporuna göre Özge Borak listede birinci sırada yer aldı.
Onu takip eden ismin ise Acun Ilıcalı olduğu tespit edildi.

En çok konuşulan diziler

Televizyon ekranlarının en çok konuşulan dizileri belli olurken, yaz dizileri ve birbirinden heyecanlı sezon finalleri ayın en çok konuşulanları arasında yer edindi.
Gerçekleşeni medya incelemesine göre, yaz dizilerinin start alması ve sezon finalleri medyanın da gündeminde yer aldı.
Haziran ayının en çok konuşulan yapımı  'Yasak Elma' dizisi oldu.
Dizi 220 habere konu olarak Haziran ayında zirveye oturdu.
Diriliş Ertuğrul,  Haziran'da 211 habere konu olarak listenin ikinci sırasında yer aldı.
Geçtiğimiz ay görkemli bir sezon finali yapan  Çukur, hakkında çıkan 192 yazılı basın haberiyle ayın en çok konuşulan üçüncü yapımı olmayı başardı.
Ufak Tefek Cinayetler 147 haberle konuşulurken, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 114 haberle listenin beşinci sırasında yer aldı.

Tüketicilerin üçte biri

13 ülkeden, 10 bini aşkın tüketicinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmada kullanıcıların online seyahat acenteleriyle yaşadıkları deneyim değerlendirildi.
Dört kişiden birinin yetersiz müşteri hizmetleri nedeniyle acente değiştirdiğini ortaya koyan araştırmada, katılımcılarının %33'ünün acentelerle mobil uygulamalar üzerinden iletişim kurduğu gözlendi.
Araştırmada genel memnuniyet puanı 8.4 olarak belirlendi.
Kendi kullandıkları online seyahat acentelerini ailelerine ve arkadaşlarına önerenlerin oranı % 41'e ulaşırken, gelecek bir yıl için de aynı acenteyi tercih etme olasılığını ifade eden Bağlılık Puanı ise 8.3 olarak ölçümlendi.

**

GÜNÜN HABERİ

193 ülkenin 170'inde Türk bulunuyor

2018 yılı da dâhil olmak üzere dünya üzerindeki 170 ülkede Türk vatandaşlarının yaşadığı anlaşılırken, sayılarının 6 milyonun üzerinde olduğu saptandı.
Rakam olarak incelendiğinde 6 milyonun üzerinde olan vatandaş sayısının 5 milyonunun Avrupa ülkelerinde yaşadığı tespit edildi.
Bunun yanı sıra, Türk vatandaşlarının çoğunlukla Kuzey Amerika, Asya, Orta Doğu ve Avustralya'da bulundukları anlaşıldı.
2018 yılı içerisinde Türk vatandaşları konu alan 15 bin 948, gurbetçilerle ilgili ise 3 bin 284 haber çıkışı belirlendi.
Türklerin çalışmak için ise yine ilk tercihinin Avrupa Kıtası olduğu belirlendi.
2018 yılı itibarı ile Avrupa kıtasında 1 milyon 39 bin 281 Türk işçisi bulunurken, 143 bin 325 kişi ile Amerika kıtasında, 166 bin 731 çalışan ile Asya'da, 34 bin 90 ile Avustralya'da, 16 bin 987 ile de Afrika kıtasında bulundukları görüldü.