Biz İzmirli olarak her yıl 9 Eylül'ü çoşkuyla kutlarız. Fener alayını izlemek ne kadar eğlenceliyse, Türk Yıldızları'nın akrobasi gösterisini izlemek de o kadar nefes kesicidir. Bu yıl da çocuklarımızın ellerinden tutup Kordon'a attık kendimizi. 18:00'da başlayıp yarım saat süren gösteriyi soluksuz izledik. Gösteri sonunda iki uçağın göklerde kalp çizmesi de büyük alkış topladı. O an İzmirlilerin kalbi gökyüzünde attı.
Çocukken pek çoğunuzun hayalidir pilot olmak. Ancak pilotluk kolay meslek değil. Hele hele askeri jet pilot ve akrobasi pilotu olmak. 1992 yılında Türk Hava Kuvvetleri savaş pilotlarından oluşan 'Türk Yıldızları' kuruldu. Dünyada toplam 8 tane olan jet akrobasi timlerinden biri bizimkisi. Oldukça gurur verici.

Bir de sivil akrobasi pilotları var. Onların işi de hiç kolay değil. Bilgi ve becerilerinin yanı sıra, bedensel dayanıklılıkları, dikkatlerini toplama yetisi ve güçlü refleksleri olmalıdır. Tüm bunlara ilave olarak da sağlam egoları olmalı. Hırslarına yenilip fizyolojik sınırlarını aştıklarında hiç istenmeyen kazalar ortaya çıkmakta. Aynı Yunan mitolojisindaki İkarus'un başına gelen gibi.

Mitolojide anlatılan mucit Daedalus ve oğlu İkarus, kralın emriyle kuleye kapatılır. Daedalus kuşların tüylerini toplayıp kuleden kaçmak için iki çift kanat hazırlar. Oğluna da tembih eder. Çok yükseklere uçarsa tüyleri yapıştırmakta kullandığı balmumunun eriyeceğini, denize yakın çok alçaktan uçarsa da tüylerin nemden birbirine yapışacağını anlatır. Ancak İkarus uçmanın büyüsüne kendini öylesine kaptırır ki yükselir de yükselir. Sonunda balmumları güneşten erir ve Ege Denizi'ne düşerek ölür.

Bu hafta sonu havacılığı gençlere sevdirmek ve havacılığa katkı sağlamak amacıyla Selçuk'ta müthiş bir organizasyon düzenlenmekte, Havacılık Fest'14. Ana sponsoru TAV Havalimanları İşletmesi olan etkinliğin diğer sponsorları arasında; Atlas Jet, Pegasus, Sun Express, Onur Air, ICF, İSG, Drunken Duck, Corendon, Free Bird de yer alıyor. Destekleyen kurumlar arasında;  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, SHGM (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü), Türk Hava Kurumu, İstanbul Havacılık Kulübü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Kaymakamlığı, Selçuk Belediyesi bulunmakta. Dün (13 Eylül cumartesi) başlayan etkinlikler kapsamında Hava Akrobasi Gösterileri, Sanal Havacılık Gösterileri, Paraşüt Gösterileri, Helikopter Gösterileri, Havacılık Temalı Yer Etkinlikleri, İlgili Üniversite ve Kulüp Etkinlikleri, Model Uçak Gösterileri, Çocuk Oyun Alanları, Konserler, Hediye Uçuşlar ve Yarışmalar yer alıyor.
Bizler biliyoruz ki Atatürk'ün dediği gibi 'İstikbal, göklerdedir.' Ülkemizde umarım havacılık hak ettiği yere ulaşır.