İzmir Atatürk Lisesi öğrencilerinin suratına karşı hançerelerini yırtarcasına, "İzmir'in dağlarında çiçekler açar", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye bağırdıkları müdür, vali kararıyla görevinden hemen alındı. Değerli öğrencilerimizi kutluyorum.

İyi ki bağırmışlar.
Aslında bu şahıs İzmir Atatürk Lisesi'ne müdür olmaya değer bir müdür müydü?
Asla değildi!
Ama günün koşulları gereği olmuş işte!
Peki, niye değersizdi?
Çağdaş gençliğin yetişmesinin önünde tıpaydı da ondan.
Daha yeni yaşandı.

Dünya liseleri düzleminde uluslararası sorunları, yani küresel sorunları ele alıp, çözüm önerileri üretmek bir eğitim projesidir ve pek çok ülkede uygulanır. Türkiye de liseleriyle bu proje içerisinde yer alır. 2016 yılında öğretmenlerin zorlamasıyla İzmir Atatürk Lisesi de kısa adı MUN olan Modern United Nations Konferansı'na ev sahipliği yapar. Zorlamayla, diyorum çünkü müdür burada dediğim gibi tıpadır.
           
İzmir Atatürk Lisesi'nin o tarihte de müdürü olan bu şahıs öğretmenlere kök söktürdüğü gibi öğrencilere de ceberut davranır. Çünkü onun kitabında gençliğin çağdaş donanıma dayalı yetiştirilmesi yoktur. Hurafeden gelip, hurafeye gitmek tek felsefesidir. Ama tıpalığı işe yaramaz ve her şeye karşın MUN yapılır. Yapılır ama şahıs öfkesini daha sonra da kusar, "bundan böyle bu okulda bu tür çalışmalar yapılmayacaktır" diye kestirip atar. Ama yine öğretmenlerin zorlamasıyla 2018 yılında bir kez daha yapılır.
           *
Güle güle müdür!
İzleyelim bakalım hangi okulda öğretmenliğini sürdüreceksin.
Hani önceki yazımda, "İzmir Atatürk Lisesi'nin Müdürü, sana bir yol tarif edeyim:
Öğrencilerin görmez yanından, arka kapıdan çık ve git!" şeklinde akıl vermiştim ya, gittiğin okulda ilk işin arka kapının yerini öğrenmek olsun!