Muro lakaplı oyuncu Mustafa Üstündağ, ağır çalışma koşullarından ötürü İzmir Çetesi isimli dizinin çalışanlarıyla birlikte Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda eylem yaptı.

Dizinin çalışma sürelerinden dolayı hayatlarını yaşayamadıklarını öne süren Üstündağ, devletin bir an evvel sanat icra edenlerin haklarını savunacak mekanizmayı oluşturması gerektiğini söyledi. Amaçlarının kimseyi zarara sokmak olmadığını dile getiren Üstündağ, "Bizim bu eylemimiz sadece dikkat çekmek için. Hiçbir şekilde prodüksiyon şirketi veya televizyon kanalını zarara sokmak istemiyoruz. Nasıl bir doktor eylem yaptıktan sonra görevine devam ediyorsa biz de buradaki eylemimiz bittikten sonra çalışmaya yeniden başlayacağız. Biz sadece insanca çalışma şartlarına ulaşmak istiyoruz. 90 dakikalık dizi olmaz" diye konuştu.

Dizide ses teknisyeni olarak çalışan Özkan Coşkun da, Sine-Sen isimli bir sendikaları olduğunu fakat bu sendikadan fayda görmediklerini söyledi. Bir an önce oyuncuların sendikal haklarının getirilmesi gerektiğini belirten Coşkun, şöyle konuştu: "Dizide 36 saat çalıştığımız zaman oluyor. Biz de normal insanlar gibi iş çıkışı gezip rahatlamak istiyoruz. Ancak, çalışma koşullarımızdan dolayı televizyon seyretmeye bile vaktimiz olmuyor. Avrupa ve ABD'deki meslektaşlarımız 6 saatten fazla çalışmıyor. Biz de böyle bir çalışma ortamı istiyoruz."
Açıklama sonrası dizi çalışanları İzmir sokaklarında ellerinde pankartla yürüyerek dikkat çekmeye çalıştılar.