Yönetmenliğini Murat Şeker'in  yaptığı başrollerini usta oyuncu Kadir İnanır, Mustafa Üstündağ ve Kenan Ece'nin paylaştığı, İzmir Çetesi'nin çekimleri İzmir'de devam ediyor. İlk defa bir dizinin çekimlerine bu kadar geniş çaplı ev sahipliği yapan İzmir'in Konak Meydanı'nda hemen her gün kalabalık günler yaşanıyor.
300 kişilik figüran ekibinin kullanıldığı çekimlere İzmirliler büyük ilgi gösteriyor. Bazı sahnelerin Konak Belediyesi hizmet binalarında çekildiği dizinin başrol oyuncusu ünlü sanatçı Kadir İnanır ekibe kucak açan ve desteklerini esirgemeyen Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan'ı makamında ziyaret ederek teşekkür etti. Kadir İnanır, çekimler sırasında İzmirlilerden çok önemli destek gördüğünü ve ilginin büyüklüğü karşısında zaman zaman çekimlerin uzadığını söyledi.
Başkan Tartan da dizinin İzmir'in tanıtımına çok önemli katkı sağlayacağını belirtti. İzmir'de uzun soluklu bir dizi çekildiğini,tarih, turizm, sağlık, spor, kültür ve sanat kenti İzmir'de filmlere doğal mekan olacak önemli merkezlerin bulunduğunu hatırlatan Başkan Tartan," İzmir'de yürütülen çekim çalışmalarının yayınlamasıyla birlikte iç turizm hareketi başlayacak. Türkiye'nin dört bir yanından çekimlerin yapıldığı yerleri görmek isteyenler akın akın İzmir'e gelecek. Bu da kentte iç turizmin canlanmasına neden olacak. Ekonomik anlamda sıkıntılı günler yaşayan esnafımıza soluk aldıracak dizinin uzun ömürlü olması en büyük dileğimdir " dedi.
Başkan Tartan dizinin adı ile ilgili eleştiriler konusunda ise şunları söyledi: "Burada çete birlik, beraberlik anlamında kullanılan bir deyim. Sevgi çetesi, dostluk çetesi, şu okullular çetesi gibi sık sık kullanırız. Buradaki çetede halkın yararına işler yapan bir arkadaş grubu. Dizi izlendikçe bu daha iyi anlaşılacak. Ben değerli sanatçı Kadir İnanır'ın olduğu yerlerde mutluluk, dürüstlük, halkçılık görürüm. İzmir çetesi de halkın birlik ve beraberliğidir. Böyle algılanması gerekir. İzmirli bu diziyi sevdi. Türkiye'de İzmir'i daha çok sevecek."

İZMİR ÇETESİ
Kadir İnanır'ın uzun bir aradan sonra ekranlara döndüğü dizinin konusu ise şöyle, Selami (Mustafa Üstündağ) ve Ateş (Kenan Ece) adlarındaki iki dolandırıcı, bir kavga sonucu nezarethanede tanışırlar. O günden sonra beraber çalışmaya başlarlar. Onları bir arada tutan ve her geçen gün dostluklarının pekişmesine sebep olan şey meslek edindikleri dolandırıcılığa bakış açılarıdır. Zaman içinde muhteşem bir ikili olurlar. Kendilerine İzmir Çetesi adını koyarlar. Ve ufak ufak işleri büyütmeye başlarlar.   Cemal (Kadir İnanır) ise, son derece sakin, huzurlu hayatı olan, yirmi yıldır aynı mahallede esnaflık yapan bir adamdır. İzmir"in eski mahallelerinden birinde üniversite çağındaki genç kızı Duru ile birlikte yaşar. En büyük hayali, yirmi yıldır biriktirdiği parayla kızına bir ev alabilmektir. Cemal'in ev alabilme isteği, yolunun İzmir Çetesi ile kesişmesine neden olur.