Forever New, 2009 yılında girdiği Türkiye pazarından önceki gün itibarıyla çıktığını açıkladı.

Şirketten yapılan duyuruda, 30 Ocak'tan önce verilen siparişlerin teslim edileceği ya da para iadesi yapılacağı belirtildi.

Avustralyalı giyim ve aksesuar markası Forever New, Türkiye'deki operasyonlarına son verdi.

Şirketin Türkiye internet sitesi uluslararası siteye yönlendirildi.

Forever New Türkiye, Instagram hesabı üzerinden İngilizce bir açıklamayla, 'üzgün' olduklarını, 30 Ocak'a kadar teslimatların yapılacağını duyurdu.

Müşterilerin uluslararası siteden alışveriş yapabilecekleri bilgisi verildi.

Açıklamada, 'Üzgünüz. Türkiye'deki Forever New faaliyetlerine son verdiğini büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz. Tüm müşterilerimize, tedarikçilerimize ve çalışanlarımıza teşekkürler. Yıllardır süregelen bağlılığınıza ve desteğinize teşekkür borçluyuz' denildi.

İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropoller başta olmak üzere Türkiye'de pek çok il ve AVM'de hizmet veren Forever New Türkiye'nin operasyonlarına son verme kararının gerekçesi ve mevcut mağazaları ile çalışanlarının durumuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Tasarım için önemli...

3 boyutlu baskı sistemleri; savunma sanayiinden havacılığa, otomotivden tüketici elektroniğine, telekomünikasyondan sağlığa kadar pek çok sektöre yön veren teknolojilerin en önünde yer alıyor.

CDT Genel Müdürü Alpay Göğüş, DragonFly 2020 Pro'nun sektörler için sunduğu birbirinden farklı yenilik ve faydalar hakkında bilgileri aktardı.

CDT'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika temsilciliğini üstlendiği, Nano Dimension tarafından üretilen DragonFly 2020 Pro, katmanlı üretim yoluyla elektronik ürünler geliştirebilmeyi mümkün kılarak farklı sektörlerde pek çok yeniliğin öncüsü oldu.

Uzay-Uçak sektöründe yaşanan tasarım zorluklarını çözmek için en doğru yöntemin çok katmanlı üretim teknolojileri olduğu tartışılmaz. Havacılık sektöründe üretim yapan mühendisler için inovasyonu mümkün kılan DragonFly 2020 Pro, minyatürleştirme ve özelleştirmenin yanı sıra hassas ve hafif parçaların üretiminde sağladığı kolaylıklar sayesinde tasarım mühendislerinin vazgeçilmezi haline geliyor.

Ankara Projesinin Hukuksuzluğunu tescilledi

Kamuoyuna Merkez Ankara olarak lanse edilen eski EGO Hangarları alanında inşasına başlanan projenin imar planlarının ve inşaat ruhsatlarının iptal edilmesi talebiyle açılan davada 2 Kasım 2018 tarihinde bilirkişi incelemesi yapılmıştı. Bilirkişi heyetinin Ankara 1. İdare Mahkemesine sunduğu raporda özetle:

1- Dava konusu 1/1000 ölçekli imar planında alanın tamamının Merkezi İş Alanı olarak belirlenmesinin Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğine aykırı bir düzenleme olduğu,

2- Plan notlarında zikredilen kullanım kararlarının Merkezi İş Alanı gibi tek bir kullanım altında birleştirilemeyeceği, alt ölçekli planlarda ayrıştırılmamasının planların kademeli birlikteliği ilkesine aykırı olduğu,

3- Alanda konut kullanımları ile getirilen ek nüfusun ihtiyacına yönelik sosyal ve teknik altyapı alanı (eğitim, sağlık tesisleri vb.) ayrılmadığı ve bu nedenle planın bölgenin altyapı dengesini bozduğu,

4- Dava konusu plan değişikliği ile getirilen ofis, konut, otel, AVM gibi kullanımların oluşturacağı trafik yükünün etkilerinin ölçülmesi gereken 'Kentsel Teknik Altyapı Etki Değerlendirmesi Raporu' bulunmadığı ve bölgede oluşacak yoğun trafiğin çözümüne yönelik hiçbir öneride bulunulmadığı gibi 9 madde vardı.

Sonra;

Merkez Ankara projesinin imar planlarının ve yapı ruhsatlarının usulsüz olduğu Mahkemeye iletildi.

Böylelikle Ankara'da son yıllarda kente karşı işlenen suçlardan biri olan ve inşaat yoğunluğuyla tüm kentlilerin tepkisini çeken projenin hukuksuzluğu bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Her düzeyden idarecinin ısrarla vurguladığı düşük yoğunluklu yapılaşma ve yatay mimari demeçlerine rağmen, Merkez Ankara hukuksuzluğu yüzlerce metre yükselmeye devam etmekte, kentimizin geleceğini tehdit ediyor.

Peki bunları yapanlar kimler?

CHP'liler mi, yoksa birbirlerini suçlayan AKP'liler mi?

Herhalde önümüzdeki günlerde gökdelenlerin yükseldiği Ankara'dan yeni haberler alacağız!

Bilimden, meslek ahlakından ve kamu yararından uzak planlarla kentte yaratacağı sorunlar göz önüne alınmadan inşasına başlanan Merkez Ankara projesinin hukuksuzluğu, bu bilirkişi raporu ile tescillenmiş oldu.

Umarım benzer sıkıntılar İzmir'de de yaşanmaz...

Kentimiz zarar görmez...

DİP EKSPRES

'Çıtasını daha da yükselteceğiz!"

Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, geçtiğimiz hafta gerçekleşen İMOB Fuarı'nın ardından sektörle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Mobilya sanayinin Türkiye ekonomisi için can suyu olduğunu belirten Balcı, 'Enflasyonla topyekun mücadele kapsamında KDV'nin %8'e düşmesinin olumlu etkilerini İMOB Fuarı'nda da görmüş olduk. Derneğimize üye 12 markamızla katıldığımız fuardaki B2B görüşmelerinden aldığımız olumlu dönüşler, ülkemizin lokomotif sektörlerinin başında gelen mobilya sanayinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi' dedi.