Fanatik bir İzmirli olarak "her daim" diyorum. İzmir için olumlu iltifatlar paylaşıldığında diğer şehirlerde oturan arkadaşlarım hep sitem dolu yorumlar yaparlar. Abartıyorsunuz, yani niye hep İzmir? Ben şöyle diyorum. İzmir sevgidir, saygıdır, demokrasinin kalesidir. En önemlisi tüm bunlar içinde verilen emektir. Bunun en son örneğini geçen cumartesi yaşadık. Hem de 3. kez. "İzmir'de iyilik var" şenliğinde 7'den 70'e İzmirli yer aldı. Şimdi öncelikle dikkatlerinden kaçanlar için bilgilendireyim.

***
Üç yıl önce Yaşar Üniversitesi sosyal projeler koordinatörü Kevser Çimenli'nin çağrısı ile bir araya gelen Tülay Aktaş Gönüllüler Güçbirliği, Engelsiz Yaşam Derneği, Alsancak Hareketi Derneği, UPEGEM, İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Konak Kent Konseyi, TURMEPA Deniz Temiz Derneği, AÇEV, Ege Orman Vakfı, TOG, Genç İşi Kooperatifi, İBB Abla Ağabey Kardeş, BBOM Zumbara bir araya gelerek 2015 yılında bu projeye dahil oldular. 2016 yılında Dünya Gönüllüler gününde "İzmir'de İyilik Var" sloganıyla Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda tüm bireylerin gönüllülüğe, iyiliğe, dikkat çekmek, farkındalıkları arttırmak her yıl yeni fikirlerle özel bir konu başlığı ile etkinlikler düzenlemek adına yola çıktılar.
***
Bu yıl da "Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" çerçevesinde teması "Sorunlu Tüketim" olarak belirlenen, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları, Yaşar Üniversitesi'nin organizasyonuyla sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu İzmir Sivil Toplum Ağı, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği platformunun işbirlikleriyle, Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda bir araya gelen binlerce İzmirlinin oluşturduğu gönüllüler, örgütlü ya da bağımsız kişiler, toplumsal katılımı güçlendirmek, gönüllülüğün görünürlüğünü ve gönüllülüğü arttırmak adına kurulan çeşitli aktivitelerin yer aldığı masalarda ihtiyaçları olmayan eşyaları, kitapları takas yaparak geri dönüşüm atölyelerinde aktivitelere katılarak Kızılay'a kan vererek kişilerin birbiri için yapabileceği önkoşulsuz bir iyiliğin olduğunu yaşattılar.

Barış Çocuk Orkestrası, İzmir BŞB Pop Orkestrası, 150 Kadın Ses Veriyor ritm gurubu, Ege Kültür Derneği halk dansları gösterisi ile gerçek bir şenlik yaşadılar, yaşattılar. Sona eren günde tüm katılımcılar alan temizliğini de yaparak evlerine döndüler.
***
Bu organizasyonun en önemli amaçlarından biri de "İzmir'de İyilik Var" hareketinin İzmir'den çıkıp tüm Türkiye'ye yayılması. İzmir kadınına sadece güzel olduğu için değil, zeki, çalışkan ve üretken olduğu için imreniliyor.