Geçtiğimiz yıl "İzmir'de iyilik var" sloganıyla yola çıkan İzmir Sivil Toplum ağı hem Dünya Gönüllüler Günü hem de Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir ayı kapsayan bir çalışmayla, gönüllüleriyle, tüm kentte iyilik yapmış ve herkesi iyilik yapmaya davet etmişti.
"Sizde sokakta kalan birine yardım edebilir, sokak hayvanlarını besleyebilir, bir yaşlının çantasını taşıyabilir ya da otobüste birine yer verebilirsiniz" diyerek tüm İzmirlileri birbirine, çevresine iyilik yapmaya davet eden İzmir Sivil Toplum ağı gönüllü takımı bu yıl'da 2 Aralık Cumartesi günü Gündoğdu Meydanı'nda bir araya gelecek İzmir'den bir kez daha tüm ülkeye "iyilik" mesajı verecek.
***
Bu muhteşem proje 3 yıl önce Yaşar Üniversitesi sosyal sorumluluk koordinatörü Kevser Çimenli, yola çıktıklarında "Akademisyenlerden çalışanına ve öğrencisine kadar oluşan gönüllü takımı ile birçok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiklerini, iyilik hareketini ve gönüllülük kavramını önce çevresine ve tüm İzmir'e yaymak amacıyla çeşitli sivil toplum kuruluşlarını da bir araya getirerek aynı amaçta buluşan İzmir Sivil Toplum Ağı'nın kuruluşuna öncülük etti. Birçok etkinlik, çalıştay, festival düzenleyerek. Sivil Toplum Ağı olarak İzmir'de İYİLİK var kampanyasını başlattıkları zaman İzmirlilerin ve bu süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanlığı'nın da hep destek vererek sahiplendiği bu hareket, yerel yönetim-sivil toplum ve üniversite işbirliği çerçevesinde başarılı bir adım oldu.
***
Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projesi Başkanı Kevser Çimenli "Yaptığımız iyiliklerin bizleri daha yakınlaştıracağına, aramızdaki güven duygusunu geliştireceğine inanıyoruz. 2 Aralık günü, herkesi sebepsiz, karşılık beklemeden, eleştirilme endişesi yaşamadan, çevresine iyilik gözleriyle bakmaya, bir gönüllü olmaya ve nasıl bir iyilik yapabileceğinizi bulmaya davet ediyoruz. Ümit ediyorum ki, İzmir'den yükselerek bu iyilik hareketi tüm ülkeye yayılacaktır. Her zaman ilklere imza atması ve öncü kimliğiyle ön plana çıkan İzmir ve dayanışmayı hatırlamak da ülkeye örnek olur diyor.  
***
Sevgili okuyucularım, bu yazıyı yazarken bile iyi hissettim. Günün çoğunda pozitif enerjimi çalan bir döngüdeyim. Sabah, akşam haberlerine göz attıkça neredeyse insanlığımdan utanacağım, yerlerine konulan programları seyrettikçe neredeyse evlilik programlarına razı olacağım, akşam yemeğini erken yemediysek, haber izlerken boğazıma diziliyor, o kadar kötülüğü dinledikten, izledikten sonra. Sanırım hepimizin ihtiyacı var iyiliği hissetmeye, yaşamaya. İzmir'de iyilik var, gelin katılın bu iyiliğe. Paylaşıp çoğaltalım, çoğalalım. Hatta İzmir'den Türkiye'ye iyilik yayalım. Unutmayın 2 Aralık Cumartesi, saat 12:00'de Gündoğdu Meydanı'nda, çoluk çocuk. Özellikle de çocuklarımız torunlarımızla öğretelim, onlar çok çabuk büyüyorlar, serpelim ruhlarına, iyilik de engel tanımamayı. Güzel yarınlar için, onların, çocuklarının da yaşayacağı, Türkiye'miz için...  İzmir'de İyilik Var.