31 Mart'ta yapılacak seçimlerle İzmir'i yönetecek yeni belediye başkanları seçilecek. Cumhuriyet Halk Partisi yıllardır yerel ve genel seçimlerde o kadar önde oluyor ki, partinin açıkladığı adaylar için şimdiden halk, bizim belediye başkanımız falanca oldu diye bile görüş belirtiyor. İzmir'de seçimin favorisi mutlak CHP. Adayların açıklanmasında gecikme, partililerde huzursuzluk yaratmış olsa da, Seferihisar'da yepyeni bir ilçe yaratmayı başaran, örnek belediyecilik hizmeti gerçekleştiren Tunç Soyer'in büyükşehir adayı olarak açıklanması, genel beklentiyi karşıladı ve İzmir'de hevesle beklenen yeni bir belediye başkan adayı kimliği oluşmasını sağladı.

***

Haber Ekspres Gazetesi'nde yıllardır özgürce, tek bir satırıma müdahale edilmeden yazılarımı yazabiliyorum. Bu sebeple gazetemiz, İzmir'de farklı seslerin adresi gibi. Adayların açıklandığı günden beridir, ağırlıklı medyada Tunç Soyer değil de, babasının geçmişte icraatları konuşulur oldu. Sabahtan akşama kadar, FETÖ ile mücadele ettiğini iddia eden bu kurumlar, ülkede Fetullah Gülen'e ilk davayı açmış, onu hapse göndermeyi başarmış, bu cesaretli ve öngörülü savcı babayı alkışlamak ve onun oğlu olma şerefini yaşayan Tunç Soyer'e paye vermek yerine, çeşitli polemiklerle Savcı Soyer ve dolayısıyla oğlu Tunç Soyer'i yıpratmaya gayret etmekteler. Bu biçare çırpınış bile, Tunç Soyer'in 31 Mart akşamı İzmir'i yeni yönetecek başkan olacağının işaretidir.

***

Bornova Anadolu Lisesi'nde ortaokul ve liseyi okuyan, 10 yılda İzmir'in küçük sessiz bir ilçesini parlayan yıldız haline getiren, Seferihisar'a kimlik kazandıran, şehri tanıyan, şehrin sorunlarını bilen ve bu sorunlara uzun süredir çözüm önerileri üreten Tunç Soyer'in İzmir genelinde de başarılarını sürdüreceğine inancım sonsuzdur. Bu beni bir İzmirli olarak heyecanlandırıyor ve umutlandırıyor. İzmir'de yakında çok güzel şeyler olması için sabırsızlandırıyor.

***

Ve 31 Mart'ta vedalaşacağımız şimdi görevde olanlar başkanlarımız. Bir sivil toplum kuruluşu olan Altay Sosyal Dayanışma Derneği olarak, kapılarını ne zaman çalsak, yardımcı olmaya gayret eden, etkinliklerimize ellerinden geldiğince destek veren İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla'ya teşekkürlerimizi sunmazsak vefasızlık etmiş oluruz. Umarım, onlar da yeni kimlikleriyle mutlu olurlar ve İzmir ve ülke için hizmetlerine yeni kimlikleriyle devam ederler.