Yıllardır öykünürüz. İzmir'den beyin göçü, iş merkezlerinin İstanbul'a taşınması üzüyordu bizleri. Son yıllarda sanki bu geri gidiş yavaşladı, hatta İzmir'de güzel şeyler olmaya başladı.

Körfezi tatlı, tatlı kırpıştıran, esen güzel bir rüzgar gibi. İzmir'de sanayi iş dünyasında, eğitimde İzmirli olup ta çeşitli aktiviteler içindeyseniz dün ve bugünkü değişimleri görebilirsiniz. Ben 1970'li yıllarda üniversite sınavlarına girdiğim zaman avukat olmak istiyordum. Önümdeki en büyük engel de ailemin tek çocuğu olmamdı. İzmir'de bir hukuk fakültesi yoktu, benim de İzmir dışında bir fakülte seçme olanağım. Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biri olan günümüzde Ege Üniversitesi dışında. Ancak bugün İzmir birbirinden değerli ve her konuda üniversite ve fakültelerin yer aldığı bir şehir olması çok mutlu olduğum gözlemlerimden biri. Üstelik sivil toplum örgütlerinde çok yoğun koşuştururken en önemli faktörün eğitim olduğu bilinciyle bu konuda ki her gelişme beni çok mutlu ediyor. Ülkemin, insanlarımın ve içinde yer alan çocuklarımız, torunlarımız adına.

***

Bu nedenle bu günkü yazımda yeni bir doğumu, İzmir Tınaztepe Üniversitesi&nin 18-05-2018
tarihinde yayınlanan 7141 sayılı kanunla kurularak tüzel kişilik kazanan, İzmir, Türkiye için kazanım olan bu haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. İzmir Tınaztepe Üniversitesi bünyesinde tıp fakültesi, diş hekimliği fakültesi, sağlık birimleri fakültesi ve sağlık meslek yüksek okulu ve sağlık bilimleri enstitüsü bulunmakta. Sağlık meslek yüksek okulu bünyesinde ise; Çocuk bakımı ve gençlik hizmetleri, İlk ve acil yardım yaşlı ve engelli bakımı ve rehabilitasyon, odyometri, anestezi ve yoğun bakım teknikerliği, nükleer tıp, tıbbi laboratuvar, tıbbi görüntüleme, onkoloji ve radyoterapi, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümleri bulunmakta. Ayrıca daha sonra açılması öngörülen araştırma ve uygulama merkezleri ve sağlık teknolojileri ve biyo medikal araştırma merkezi, sağlık araştırmaları ve ınovasyon merkezi, sağlık ihtisas teknoparkı, tıbbi cihazlar bakım ve onarım merkezi, yaşlanma ve yaşlı sağlığı araştırma merkezi, engelliler uygulama araştırma merkezi, sürekli eğitim araştırma ve uygulama merkezi.
Üniversite her yıl tıp fakültesine 50, diş hekimliğine 50, sağlık bilimleri fakültesine 200, sağlık meslek yüksekokuluna 370 öğrenci, sağlık bilimleri fakültesine 10 öğrenci alacak.
Kuruluşunun 5.nci yılında üniversitede 740 ön lisans, 1620 lisans ve 90 yüksek lisans öğrencisi, toplam 2450 öğrenci öğrenim görecek. Üniversite bünyesindeki eğitim kadrosu 70'i öğretim üyesi olmak üzere 222 öğretim elemanından oluşacak, idari personel sayısı 60 olarak planlanmış. Üniversite kampus alanı olarak SES Sağlık Eğitim ve Spor vakfı, kurucu vakıf olarak bağışlanan Buca Şahin tepesi mevkiinde yaklaşık 96.000 metrekarelik arazide yer alacak. Faaliyete geçme süresi YÖK tarafından 3 yıl olarak belirlenmesine karşın, İzmir BŞB ile yapılan görüşmeler sonucu Fuar alanındaki İZFAŞ binası, Büyükşehir Belediyesi meclisin oybirliği ile aldığı kararla 3 yıllığına, Tınaztepe Üniversitesi'ne tahsis edilmiş. Karşılığında renovasyon yapılan, yenilenen mekan, 3 yılın sonunda Belediyemize teslim edilecek. Bu şekilde Türkiye'nin tek borçsuz kendi olanakları ile hizmet veren İzmir BŞ Belediyesi'ne de katkı sağlanmış olacak. Kısacası kazanan İzmir, İzmirliler olacak, hayırlı uğurlu olsun.