İzmir merkezli 13 ilde "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 32 emniyet mensubundan 12'si, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, "çeşitli kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin telefonlarının yasa dışı dinlenildiği" iddialarına ilişkin başlattığı soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan aralarında eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan'ın da bulunduğu polislerin bir kısmının savcılık sorgusu tamamlandı.

12 şüpheli 12'si, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, kurulan suç örgütü kapsamında resmi görev ve yetkinin kötüye kullanılması yoluyla sahte, gerçeğe aykırı belgeler düzenleyip mahkemelerin dinleme kararları vermesini sağlamak, kamu görevlilerince resmi belgede sahtecilik, kamu görevlisine ait araç ve gereçleri suçta kullanmak, iftira, suç uydurmak, özel hayatın gizliliğini ihlal, verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek, elde edilen ilgili ilgisiz ya da özel yaşama ilişkin verileri suç örgütünün çıkar ve amaçlarına hizmet etme odaklı olarak arşivlemek ve kullanmak" suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, "çeşitli kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin telefonlarının yasa dışı dinlenildiği" yönünde gazetelerde yer alan haberlere ilişkin 62 müşteki ile aynı konuyla ilgili idarenin yaptığı suç duyurusu üzerine soruşturma başlatmış, bu kapsamda 32 emniyet mensubu gözaltına alınmıştı.

10 POLİSE DAHA TUTUKLAMA İSTEMİ

İzmir'de, yasa dışı dinlemelerle ilgili operasyon kapsamında gözaltına alınıp adliyeye getirilen 32 polisten, işlemleri tamamlanan, aralarında birinci sınıf emniyet müdürü Hasan Ali Okan'ın da bulunduğu 12'sinin ardından, 10 polis daha tutuklanmaları istemiyle sulh ceza hakimliğine sevkedildi.

Tutuklanmaları istemiyle sulh ceza hakimliğine sevkedilen polislerin sayısı 22'ye çıktı. Diğer 10 polisin savcılıktaki ifade alma işlemleri ise sürüyor.