Dr. Ahu Pakdemirli
Balçova Belediyesi ve İçimdeki Çocuk Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen kampta kaynaştırma öğrencileri, sportif faaliyetler yanı sıra iletişim becerilerini geliştirecekleri aktivitelere katıldılar.
Dokuz Eylül Üniversitesi, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Rekreasyon Bölümü’nün geçen yıl düzenlediği, yoğun ilgi ve taleple karşılaştığı Rekreasyon Terapisi Kampı’nın ikincisi 14-18 Temmuz 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Kampa Balçova Belediyesi alt gelişim grubu ve kaynaştırma öğrencileri katıldı. İçimdeki Çocuk Derneği’nin de katkı verdiği kampta 20 öğrenci yer aldı. Kamp sürecinde her öğrenciden sorumlu iki rekreasyon uzmanı çocuklara eşlik etti ve öğrenciler ile birlikte İnciraltı Atatürk Öğrenci Yurtlarında kaldı. Kampta ayrıca iki gönüllü hekim ve 10 uzman SBT öğretim görevlisi spor faaliyetlerinde görev aldı. Gönüllü olarak yürütülen bu etkinliğe yedi farklı üniversiteden 40 eğitmen eşlik etti. 
DEÜ Rekreasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özkan Tütüncü yaptığı açıklamada kampı şöyle anlattı: Yurtdışında yapılan bu kampların ülkemizde çok örneği yok. Oysa biz vicdanı çok yüksek bir toplumuz. Balçova Belediyesi’ne ve İçimdeki Çocuk Derneği başta olmak üzere, kampımızda gönüllü çalışan herkese teşekkür ederim. Balçova ve Urla’dan alt gelişim grubu ve kaynaştırma öğrencilerinin katıldığı bu kampta; eğlendirirken eğiten, çocukların etkili iletişim kurabilecekleri birçok faaliyet gerçekleştirdik. Bu kapsamda öğrenciler atletizm, jimnastik, yüzme, bisiklet, futbol, basketbol ve bowling gibi spor faaliyetlerinin yanı sıra; Alman Adası, Sasalı Doğal Yaşam Parkı, Bergama Gezisi gibi rekreatif yerleri gezme fırsatı yakalamış oldular. Kampın temel amacı alt gelişim ve kaynaştırma grubu öğrencilerinin hem kendileriyle hem toplumla daha hızlı kaynaşmasına olanak tanımak, bu süreçte ailelerinin ve çevrelerinin yaşam kalitelerini artırmaktı. Bunlara ek olarak kamp, geleceğin rekreasyon terapistlerine bir uygulama sahası sunarak, toplum açısından sürdürülebilir bir örnek faaliyet oluşturması da sağlandı”.