Son günlerde birçok okulun imam hatibe dönüştürülmesine yönelik bir tepki de Buca'nın Çamlıpınar mahallesinden yükseldi. Buca'da mahallenin ihtiyacı üzerine yapılan ortaokul ve ilkokul binasının, bina faaliyete geçme aşamasındayken imam hatibe verildiği ortaya çıktı. İki yüz bin nüfusa sahip altı mahalledeki okul sorununun çözülmesi için yapıldığı açıklanan binaların 'ihtiyaç' gerekçesi ile imam hatip okullarına verildiğini öğrenen Çamlıpınar ve Mustafa Kemal mahallelerinde oturan vatandaşlar, basın açıklaması yaparak bu konudaki itirazlarını dile getirdiler. Mahalle sakinleri kararın geri alınmasını istedi.

Milli eğitim, 'mahallenin okula ihtiyacı yok' dedi

Yeni okul binası önünde bir araya gelen veliler, uzun uğraşlar sonucu kazandıkları okul binasının orta ve lise olarak kullanılmasını talep etti. Semt Buca'nın ilkokulu olmayan tek mahallesi ve en yakın okul 3 kilometre uzaklıkta. Beş yıldır bu okulların yapılmasını beklediklerini söyleyen mahalle halkı, "Mahallenin çocukları kışın yağmurdan, soğuktan kurtulacaktı. Çocuklarımız çok uzak yerdeki okullara gidiyor. Bu okullar hangi ihtiyaçla imam hatiplere veriliyor öğrenmek istiyoruz. Biz okulların açılacağına sevinirken öğrendik ki ilk ve ortaokul olarak yapılan okul, ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından mahallenin ilk ve ortaokula ihtiyacının olmadığı söylenerek kapatılmış. Asıl ihtiyacın imam hatip olduğu belirtilmiş, okulumuzun 24 dersliği Katip Çelebi İmam Hatip Ortaokulu ve 16 dersliği de Dumlupınar İmam Hatip Anadolu Lisesi yapılmıştır. Çamlıpınar ve Mustafa Kemal Mahallesi halkı olarak okulumuza sahip çıkıyoruz. Okulumuzun imam hatibe verilmesini istemiyoruz. Ne pahasına olursa olsun okulumuzu vermeyeceğiz" diye konuştular.

'Okulumuzdan vazgeçmeyeceğiz'

Muhtarlardan M. Salih Aydın, veli Ahmet Aral ile Eğitim Sen 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Candemir yaptıkları açıklamalarda, yıllardır evlerinin yakınında okul hayali kuran çocukların bir kez daha mağdur edilmemesi gerektiğini, verilen kararın geri çekilmesini talep ettiler. Muhtar Aydın, ilkokul için arsayı kendilerinin yıllarca süren uğraşları sonunda Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla bulduklarını belirterek "Mahallenin 20 yıllık muhtarıyım. 20 yıldır mahalleye ilkokul yapılması için uğraşıyorum. Sonunda başardık, okulumuz yapıldı ama şimdi de imam hatip yapıldı. Bu nasıl uygulama! Yaparken kime sordunuz, kiminle konuştunuz da okulumuzu imam hatip yaptınız? Bununla da sonuna kadar mücadele edeceğiz, gerekirse mahalleli olarak Ankara'ya kadar gideriz ve bu yoldan asla vazgeçmeyiz" diyerek tepkisini dile getirdi.