Pazar günü düzenlenen rahvan at yarışmasını, havanın güneşli olmasını da fırsat bilen yaklaşık 5 bin kişi izledi. Panayır alanına dönen yarış pisti ve çevresinde vatandaşlar hem piknik yaptı hem de at yarışlarını izledi.

Şölen havasında geçen yarışların yapıldığı aktivite alanında binicilik ve atlı sporlarla ilgilenenler için stantlar kuruldu. Torbalı Belediyesi tarafından misafirler için çocuk oyun alanları oluşturuldu. İzleyicilere meşe odununda pişen gözleme ve yayık ayranı ikram edildi. Yarışlar öncesinde Çakabey Okçuluk Kulübü tarafından hazırlanan gösteride hünerlerini sergileyen okçular izleyicilerin beğenisini kazandı.

Ata sporumuz

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Karamühür isimli rahvan atına binerek misafirleri selamladı. Torbalı Belediyesi Geleneksel 10. Rahvan At Yarışları İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Rahvan duasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Görmez, "Torbalı Belediyesi olarak geleneklerimizi yaşatmaya devam ediyoruz. Tarihimize baktığımızda atalarımız Orta Asya'dan Anadolu'ya at üstünde gelmiştir. At üstünde savaşmış ve at üstünde şehit olmuşlardır. At en yakın arkadaşla eşdeğer tutulmuş, Köroğlu'nda "Kır At", Hızır'da "Boz At', Fatih Sultan Mehmet'te Reis olarak karşımıza çıkmış, olağanüstü özellikler atfedilerek destanlara, söylencelere girmiştir. Bu yüzden ata sporumuz olan Rahvan At Yarışları'na önem vermekteyiz. Buradan Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'na, Türkiye Binicilik Federasyonu'na, Tertip Komitesi'ne teşekkürlerimi sunuyorum. dedi.
Türkiye Binicilik Federasyonu'nun kontrolünde yapılan yarışlarda, 200 rahvan atı farklı kategorilerde mücadele etti. Rahvan At Yarışları'nda, baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, 4'lü tay, 3'lü tay, tozkoparan ve ithal A grubu klasmanlarında dereceye giren at sahiplerinin ödülleri Torbalı İlçe Kaymakamı Aydın Memük, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Ersin Özer, Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Buluş, Torbalı Belediye Meclis Üyesi ve Tertip Komitesi  Başkanı Erdal Türksever, Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin ve AKP Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık tarafından takdim edildi.

KONSERDE VERİLDİ

Yarışlardan bir gün önce de Karakuyu Mahallesi'nde TRT Halk Müziği Sanatçısı Nazlı Saraç Orak bir konser verdi. Halk oyunları ekibi de yöresel kıyafetlerle Türkiye'nin farklı bölgelerinden danslar sergiledi.